Salata de sfeclă roșie cu hrean este o alternativă delicioasă de făcut în loc de salata de varză și nu conține acea maioneză grea, pentru a vă ușura digestia.

Salată de sfeclă roșie cu hrean

Dacă vă place sfecla roșie, salata este o altă modalitate de a vă bucura de această legumă sănătoasă și delicioasă. Partea bună este că rețeta are doar câteva ingrediente simple și este foarte ușor de făcut.

Dincolo de sfeclă roșie, un rol important în această salată îl are și adăugarea de hrean. Oferă salatei un gust ușor picant și face din această salată simplă o garnitură foarte aromată și pe care o veți ține minte.

Acest fel de mâncare este acidulat, dulceag și adaugă, totodată, o culoare frumoasă, ce transformă o farfurie cu carne și cartofi într-un adevărat spectacol vizual.

Și asta nu e tot. Pe lângă culoarea frumoasă în combinație cu sfecla, hreanul proaspăt ras împrospătează și sporește aromele preparatelor principale la grătar sau prăjite.

Deoarece este în mod normal servită rece, salata de sfeclă roșie cu hrean reprezintă o alternativă bună de făcut în loc de salata de varză și nu conține acea maioneză grea, pentru a vă ușura digestia.

Sfecla este amestecată cu o combinație de ingrediente dulci și acrișoare, ce o transformă într-un fel de mâncare ideal pentru vară sau într-un acompaniament pentru mâncăruri mai grele.

Beneficii ale consumului de sfeclă roșie

Salata de sfeclă este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a mânca sfeclă. Este plină de antioxidanți, minerale și vitamine, fiind un aliment cu puține calorii și super sănătos.

Sfecla roșie poate reduce inflamația, crește imunitatea, scade tensiunea arterială, crește circulația și îmbunătățește funcția cardiovasculară. În plus, are o valoare nutritivă deosebită, cu niveluri ridicate de acid folic, magneziu, potasiu și fier.

Rețeta de salată de sfeclă roșie cu hrean

Preparare 15 minute
Gătire 25 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 3 bucăți de sfeclă medie
  • 3 linguri de ulei vegetal (nu de măsline)
  • 2 linguri de oțet alb
  • 1 lingură de zahăr
  • 2 linguri de hrean proaspăt, ras
  • Mărar proaspăt (pentru garnitură)
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Spălați bucățile de sfeclă roșie pentru a îndepărta orice urmă de murdărie rămasă. Fierbeți-le apoi cu coajă, timp de 25 de minute sau până când sunt suficient de moi pentru a le străpunge cu o furculiță.

Scurgeți și lăsați sfecla să se răcească, apoi curățați-o, dați-o prin răzătoare sau tăiați-o în cuburi mici și adăugați hreanul ras.

Într-un castron, combinați uleiul, oțetul, zahărul și sarea. Se amestecă împreună. Se adaugă lichidul peste sfecla tocată și se amestecă. Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar.

Se serveste rece, ornată cu o crenguță sau două de mărar proaspăt.

Dacă nu găsiți hrean proaspăt, puteți folosi hrean ras la borcan, doar că trebuie să reduceți cantitatea de oțet, deoarece versiunile pregătite conțin deja oțet.