Există o vorbă din popor care spune: nicio masă fără pește. Lucrurile s-au mai schimbat de atunci, dar peștele nu trebuie să lipsească nici acum din alimentația noastră. Una-două porții de pește pe săptămână ne asigură o cantitate corectă de proteine și acizi grași Omega 3 și Omega 6, necesari pentru o bună funcționare a organismului.
Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de somon la cuptor, cu crustă de parmezan și pătrunjel. Este foarte potrivită și pentru cei care urmează diete low-carb sau diete bogate în proteine și grăsimi.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 1 file de somon fără oase și piele
- sare
- piper
- 4 lingurițe de unt
- 40 g parmezan
- 2 căței de usturoi
- 2 lingurițe pătrunjel tocat
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Îndepărtați pielea și oasele peștelui, dacă nu este curățat deja. Presărați sare și piper peste bucata de pește.Într-un bol, amestecați untul topit, parmezanul ras, usturoiul zdrobit și pătrunjelul tocat fin. Frecați până când obțineți o pastă omogenă. Întindeți amestecul peste bucata de somon, uniform și dați la cuptor pentru 30 de minute.
În timpul coacerii, parmezanul se va topi și va forma o crustă crocantă la suprafață. La final, dați flacără de sus pentru câteva minute, dacă cuptorul este dotat cu această funcție. Serviți somonul cu garnitura preferată sau cu salată.
Poftă bună!