Încearcă o rețetă de somon în crustă de parmezan, crocantă, rumenită și delicioasă, care îi va da o savoare aparte. Se prepară ușor și se poate servi cu orice fel de garnitură.

Somon în crustă de parmezan. Crocant, delicios și cu o savoare aparte

Atunci când vrei să prepari o masă rapidă și sănătoasă, peștele este întotdeauna o alegere excelentă. O bucată de somon este o sursă excelentă de de Omega 3 și Omega 6, proteine și grăsimi sănătoase.

Gătit corect, somonul poate fi o alegere foarte bună și în curele de slăbire.

Somonul în crustă de parmezan este crocant, delicios și cu o savoare aparte. Lămâia și pătrunjelul îi dau preparatului o aromă fresh, perfectă pentru vară.

Se prepară ușor și se poate servi cu orice garnitură vă place: orez, legume, cartofi sau salată. Este o idee excelentă atunci când vreți să pregătiți o cină rapidă și delicioasă pentru toată familia.

Cum se gătește somonul în crustă de parmezan

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 70 g parmezan ras
  • 50 g pesmet
  • 2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 1 file de somon proaspăt
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt
  • 1 lămâie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pe care o veți tapeta cu hârtie de copt.

Într-un bol, amestecați parmezanul ras, pesmetul, pătrunjelul tocat fin, usturoiul zdrobit și uleiul de măsline.

Curățați somonul de oase și puneți-l pe tavă cu pielea în jos. Ungeți bucata de somon cu amestecul făcut mai devreme, astfel încât toată suprafața bucății de pește să fie acoperită de crustă.

Puneți felii de lămâie deasupra și dați la cuptor, pentru 20-25 de minute, sau până când s-a rumenit frumos deasupra.

Serviți cu pătrunjel deasupra și zeamă de lămâie proaspăt stoarsă.

Poftă bună!