Somon cu sparanghel
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 3 cani apa
  • 3/4 cana grau spelta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 cani praz, taiat rondele
  • 1 legatura sparanghel, taiat bucatele
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 cani supa de pui
  • 550g file de somon
  • 3 linguri busuioc
  • 1/4 lingurita piper

Mod de preparare

1. Se pune apa si graul spelta intr-o cratita, la foc mediu si se fierbe pana cand se inmoaie, aproximativ 30 de minute. Se scurge.

2. La 15 minute dupa ce graul da in fiert, se incalzeste uleiul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga prazul si se fierbe, amestecand des, pana cand incepe sa se inmoaie, aproximativ 2 minute. Se adauga sparanghelul si usturoiul si se mai lasa la fiert inca cateva minute. Se adauga supa de pui si, dupa ce da in fiert, somonul. Se lasa pe foc cateva minute, pana cand somonul este fiert. Se da deoparte si se adauga busuioc si piper.

3. Se imparte graul in 4 boluri si se adauga somonul la fiecare portie.