Sosul de roșii este baza pentru cea mai simplă rețetă de paste. O porție de paste cu un sos de roșii bine făcut și cu puțin parmezan ras este tot ce vă trebuie pentru a vă potoli foamea cu un minim efort și resurse. 

Pornind de la un sos de roșii simplu, puteți adăuga carne tocată, legume, ardei iute sau orice vă place și să personalizați o nouă rețetă. Astăzi vorbim însă despre cea mai ușoară, sigură și la îndemână rețetă de sos de roșii pentru paste. 

Sos de roșii pentru paste - cea mai simplă rețetă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 350 ml suc de roșii sau roșii proaspete
  • sare
  • piper
  • oregano
  • busuioc
  • boia
  • 1 linguriță zahăr

Mod de preparare

Curățați ceapa și usturoiul și tocați-le cât mai mărunt. Dacă folosiți roșii proaspete, decojiți-le și pasați miezul cu ajutorul unui blender.

Puneți puțin ulei într-un vas pe foc. Când s-a încălzit, adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt și căliți-le până când devin aurii. Turnați sucul de roșii și asezonați cu sare, piper și un vârf de cuțit de boia.

Adăugați câte o linguriță de oregano și de busuioc. Dacă folosiți roșii proaspete, puneți puțin zahăr pentru a corecta aciditatea sosului.

Lăsați sosul să fiarbă până când scade și se leagă, ajungând la consistența dorită de voi. Gustați și mai condimentați, dacă mai este nevoie. Turnați sosul fierbinte peste paste și serviți.

Poftă bună!