Sufleul de dovlecei cu brânză și cașcaval este o rețetă rapidă și ușor de preparat. Este perfectă pentru orice masă a zilei, fie că este vorba de un mic dejun târziu, prânz sau cină.

Ingrediente simple, ușor de găsit și un gust pe care toată lumea îl va aprecia.

Sufleu de dovlecei cu brânză și cașcaval

Rețeta de sufleu de dovlecei cu brânză și cașcaval

Preparare 15 minute
Gătire 35 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari
  • 4 ouă
  • 100 grame brânză telemea
  • 50 grame cașcaval ras
  • 2 linguri de făină
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 legătură mărar (opțional)
  • 1 legătură pătrunjel
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Spală dovleceii și taie-i în rondele subțiri. Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și călește dovleceii timp de 5-7 minute, până devin moi. Scurge-i de excesul de lichid și lasă-i să se răcească.

Separă gălbenușurile de albușuri. Pune gălbenușurile într-un bol mare și bate-le ușor. Într-un alt bol, bate albușurile până obții o spumă tare.

Adaugă făina peste gălbenușuri și amestecă bine pentru a evita formarea cocoloașelor. Toarnă treptat laptele, amestecând continuu, apoi adaugă brânza telemea sfărâmată și cașcavalul ras. Condimentează cu sare și piper după gust.

Încorporează dovleceii răciți în amestecul de gălbenușuri și brânză. Dacă folosești mărar și pătrunjel, toacă-le mărunt și adaugă-le în compoziție.

Adaugă treptat albușurile bătute spumă în amestec, amestecând ușor de jos în sus pentru a menține compoziția aerată.

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Unge o formă de copt cu puțin ulei de măsline și toarnă compoziția. Nivelează suprafața și presară puțin cașcaval ras deasupra. Coace sufleul timp de 30-35 de minute sau până devine auriu și pufos.

Lasă sufleul să se răcească ușor înainte de a-l tăia. Toacă puțin pătrunjel și presară-l deasupra pentru un plus de prospețime și aromă.

Sfaturi utile

Sufleul de dovlecei se poate servi cald, direct din cuptor, sau rece, ca aperitiv. Este delicios alături de o salată verde sau de o porție de iaurt.

Pentru a obține un sufleu de dovlecei pufos, secretul este să bați bine albușurile spumă și să le încorporezi ușor în compoziție. Sufleul de dovlecei se poate congela fără probleme. După ce îl congelezi, asigură-te că îl lași să se dezghețe la frigider înainte de a-l reîncălzi în cuptor.