Supa cremă de ceapă este o supă de inspirație franțuzească, foarte cremoasă și gustoasă. Are o aromă ușor dulceagă și, chiar dacă nu vă place neapărat ceapa, e imposibil să nu vă îndrăgostiți de gustul ei!

Supa cremă de ceapă poate fi servită cu crutoane și este prietenoasă cu silueta. Ca orice supă cremă, poate fi o idee excelentă pentru un prânz delicios.

Supă cremă de ceapă
Timp total 45 minute

Ingrediente

750 g ceapă albă (de apă) 50 g unt 500 ml lapte 100 ml smântână dulce 300 ml apă sare piper nucșoară

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa și puneți-o la călit în unt, cu un strop de ulei. Lăsați pe foc mic 15 minute, până când ceapa se înmoaie complet.

Când ceapa începe să se fărâme, adăugați laptele și apa și lăsați să fiarbă la foc mic. Adăugați condimentele și lăsați să fiarbă până scade în volum.

Opriți focul și pasați supa cu un blender. Strecurați-o printr-o sită și puneți-o din nou la foc. Adăugați smântâna dulce și mai lăsați să fiarbă 5 minute.

Poftă bună!