Supele cremă sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut, ideale pentru prânz. Se pot face din orice legume sau combinație de legume, orice combinație este permisă, atât timp cât se încadrează în gusturile voastre. 

Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de mazăre, rapidă, delicioasă și ușor de făcut. Este o alegere perfectă mai ales pentru prânzul copiilor. Dacă vreți să preparați varianta de post, renunțați la unt, smântână și bacon. 

Supă cremă de mazăre
Timp total 45 minute

Ingrediente

1 kg mazăre 50 g unt sare piper ceapă 1 cartof 1/2 țelină 1 păstârnac ulei de măsline 100 ml smântână lichidă bacon (opțional)

Mod de preparare

Tocați mărunt ceapa, păstârnacul și țelina. Puneți o oală pe foc, cu câteva linguri de ulei de măsline. Adăugați legumele tocate, sare și piper. Lăsați câteva minute să se călească, după care adăugați mazărea, cartoful tăiat cubulețe și un litru și jumătate de apă.

Lăsați să fiarbă până când mazărea și cartoful s-au înmuiat. Când s-a răcit puțin, pasați supa cu ajutorul unui blender. Adăugați untul și smântâna lichidă și omogenizați. Mai puneți sare și piper, dacă mai este nevoie.

Prăjiți feliile de bacon într-o tigaie, până când a devenit crocant. Tăiați baconul mărunt și puneți în bol, deasupra supei. Poftă bună!