O supa delicioasa si foare usor de pregatit.

Supă de conopidă cu brânză
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 50g unt
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 conopide
  • 1 cartof
  • 900ml supa de pui
  • 142ml smantana lichida
  • 100g branza Cheddar
  • 125g branza Gruyere
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se topeste untul intr-o cratita, la foc mediu. Se adauga ceapa si usturoiul si se caleste, amestecand, timp de 5 minute, pana se iinmoaie. Se adauga jumatate din cantitatea de conopida, cartofii taiati bucatele si supa de pui. Se fierbe, apoi se reduce caldura usor si se fierbe timp de 20 de minute, pana cand este moale. Se raceste usor.

2. Intre timp, se fierbe conopida ramasa in apa clocotita cu sare timp de aproximativ 6 minute. Se scurge, se reimprospateaza sub un jet de apa rece si se scurge din nou foarte bine.

3. Se paseaza supa, intr-un blender pana la omogenizare. Se pune din nou in oala. Se adauga smantana si se asezoneaza dupa gust, apoi se incalzeste, dar nu pana la fierbere. Se adauga conopida.

4. Se incalzeste cuptorul. Se pune supa in 4 boluri. Se amesteca branza rasa si se imprastie peste supa. Se pun vasele pe o tava si se baga la cuptor timp de 2-3 minute, pana cand se topeste branza si este aurie. Se adauga patrunjel inainte de a servi.