Aceasta tarta decadenta cu crema de mascarpone si vanilie este un mod simplu si minunat de a incheia o masa.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- zahar pudra
- 250g foietaj proaspat
- 250g mascarpone
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 400g capsuni, taiate pe jumatate
- 200g zmeura
- 250g afine sau mure
- frunze de menta, pentru a decora (optional)
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pudreaza o suprafata de lucru cu zahar pudra si se ruleaza aluatul pana se formeaza un dreptunghi de 25cm x 30cm. Se pune pe o foaie de copt mare si se inteapa aluatul peste tot cu o furculita. Se coace timp de 15 minute sau pana cand este auriu.2. Se intoarce cu atentie aluatul, apoi se preseaza peste tot pentru a aplatiza. Se coace timp de inca 5 minute. Se transfera pe un raft de sarma sa se raceasca complet.
3. Intr-un castron, se bate mascarpone cu esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Se imprastie uniform pe aluatul la rece, crocant, pana aproape de margini. Se aranjeaza fructele pe partea de sus, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu frunze de menta.