Rețetele cu cartofi sunt printre cele mai iubite idei de garnituri sau de mâncăruri fără carne. Nici nu e de mirare, având în vedere că sunt o legumă ieftină și foarte versatilă, putând fi incluși într-o mulțime de rețete. 

Astăzi vă propunem o tartă delicioasă și spectaculoasă cu cartofi și cașcaval. Se face ușor și poate fi savurată ca atare sau pe post de garnitură. O puteți pregăti foarte bine și pentru ocazii speciale, pentru că aspectul este spectaculos și gustul pe măsură!

Tartă de cartofi cu cheddar
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • aluat pentru tartă
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 2 lingurițe unt
  • 400 g cartofi
  • 1 ceapă
  • cimbru
  • 150 g brânză maturată (cheddar)
  • 200 ml smântână lichidă
  • 3 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri. Ungeți o tavă pentru tartă cu untul. Puneți aluatul în tavă și presați, având grijă ca aluatul să urce și pe pereții tăvii.

Tăiați excesul de aluat care iese din tavă. Dați tava la frigider pentru 15 minute. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Înțepați aluatul cu o furculiță și dați la cuptor pentru 15 minute, sau până când marginile s-au rumenit.

Tăiați ceapa julien și puneți-o la călit în ulei. Adăugați și feliile de cartofi și căliți totul pentru câteva minute. Opriți focul, asezonați cu sare și piper și adăugați ouăle bătute și smântâna lichidă peste cartofi.

Omogenizați bine totul, astfel încât feliile de cartofi să fie bine acoperite de amestec. Adăugați cimbrul și turnați amestecul peste aluatul care s-a copt între timp.

Radeți brânză sau cașcaval deasupra și dați la cuptor totul pentru 45-50 de minute sau până când lichidul s-a închegat și cartofii sunt rumeniți la suprafață.

Poftă bună!