Poate deveni prajitura perfecta pentru sarbatori, mai ales ca este foarte usor de facut.

Turta dulce
Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

1/2 ceasca zahar 1/2 cana unt 1 ou 1 cana melasa 2 1/2 cani faina 1 1/2 lingurite praf de copt 1 lingurita de scortisoara 1 lingurita de ghimbir macinat 1/2 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita de sare 1 cana de apa fierbinte

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava si se tapeteaza cu faina.

2. Intr-un castron mare, se amesteca zaharul si untul. Se adauga oul si melasa.

3. Intr-un castron, se amesteca faina, praf de copt, sare, scortisoara, ghimbir si cuisoare. Se adauga in amestecul cremos. Se adauga apa fierbinte. Se toarna in tava pregatita.

4. Se coace 1 ora in cuptorul preincalzit, pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava inainte de servire.