O reteta cu putine calorii, perfecta pentru vara, atunci cand suntem mult mai atenti la silueta.

Vinete parmigiana
Timp total 50 minute

Ingrediente

4 vinete, taiate in felii subtiri, pe lungime 3 linguri de ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 700g sos napoletan 125g mozzarella, taiata in felii busuioc proaspat 25g parmezan ras

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 220C. Intr-un castron mare, se amesteca feliile de vinete cu 2 linguri ulei, sare si piper. Se pun vinetele intr-o tava tapetata cu foi de copt, intr-un singur strat, apoi se coc timp de 10-12 minute pana cand se inmoaie si se coloreaza putin.

2. Intre timp, se incalzeste restul uleiului intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se caleste timp de 5 minute sau pana cand incepe sa se inmoaie. Se adauga usturoiul si se gateste timp de cateva minute, apoi se ia de pe foc.

3. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pun jumatate din vinete intr-un vas, intr-un singur strat. Se toarna jumatate din sosul napoletan, se pun feliile de mozzarella deasupra, apoi se amestecul de ceapa si jumatate din frunzele de busuioc. Se acopera cu restul de vinete, cealalta jumatate de sos si parmezan ras.

4. Se lasa la cuptor timp de 15-20 minute. Se decoreaza cu frunzele de busuioc ramase si se servesc cu o salata verde.