Budinca de gris cu zahar ars

Budinca de gris cu zahar ars retete: cum gatesti budinca de gris cu zahar ars si cele mai gustoase retete de budinca gris cu lapte si zahar ars, gris cu zahar ars, crema de zahar ars cu corasla, tort cu crema de zahar ars si mere, budinca de gris cu portocale, crema de zahar ars, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, prajitura cu blat de gris, prajitura cu crema de gris, chiftele de varza cu gris.

Budinca de gris delicioasa cu zahar ars

o ceasca de gris, 1 l de lapte, 50 g de unt, 2 oua, 10 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie.

Budinca de gris cu prune

1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune

Gris cu lapte si sirop de zahar ars

4 cani de lapte 4 linguri de zahar 1 baton de vanilie 1 lgt coaa de lamaie 2 lgt coaa de portocale esenta de vanilie 1 cana de gris unt cat o nuca un praf de sare 3-4 lg zahar pt glazura

Tarta de visine cu budinca de vanilie

un pachet de aluat de placinta, un plic de budinca de vanilie (sau de frisca ce va place), 500 ml de lapte 150 g de zahar pentru budinca, 150 g de zahar ptr visine, o cana de visine fara samburi, gris

Gris imbibat

Budinca aceasta imi place de cind eram micao fac des. E o budinca pt.casa.Nu e un dulce f.elegant.Am invatat reteta,de la o matusa. -5 oua -10 linguri de zahar -2 linguri de apa -1/2 lingurita de praf de copt -vanilie(dupa gust) -10 linguri de gris -cca 1 l de lapte sau 1 l si jumatate(eu pun 1,5),putin indulcit si putina vanilie Pt cantitatile astea,folosesc o tava de cca 20/30 cmrezulta 12 bucati.

Budinca De Gris Cu Portocale Si Zmeura

2 linguri pesmet 50 g. unt 500 g. iaurt degresat 4 oua 180 g. zahar 2 plicuri zahar vanilinat 500 g. gris 1 plic praf de copt 300 g. zmeura 500 ml. suc de portocale

Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

500 ml lapte100 g griş4 ouă – gălbenuşurile separate de albuşuri50 g zahăr4 linguri lapte condensat îndulcit1 baton scorţişoară1 lingură extract de vanilie1/4 linguriţă coaja rasă de portocalădulceata de visine

Budinca de gris

Ingredientele mele: * 3 oua intregi + 2 albusuri (ramase de la alta reteta) - in loc de 4 oua cum zice reteta * 4 linguri de zahar * 10 linguri de gris (cu numai 7 linguri mi s-a parut prea subtire "aluatul") * 1 lingurita praf de copt * 1 plic zahar vanilat Bourbon * pentru insiropat: 500 ml lapte + 2 linguri zahar + 1 lingura esenta de vanilie

Budinca asortata

1 plic budinca de cacao 1 plic budinca de vanilie 1 plic budinca de zmeura 9 linguri de zahar 750 ml lapte

Tort delicios de zahar ars de Didi Balmez

Blatul :9 albusuri, 250 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 300 gr nuca.Crema : 6 oua, 250 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 gr zahar pentru ars, 250 unt, nuca.

Nopti libaneze-"Layali libnan"

Desertul nopti libaneze sau "layali libnan"este foarte popular in lumea araba si este caracterizat prin aroma deosebita rezultata din combinatia mastica-apa de roze -apa de flori de portocal-fistic. Foarte multe deseturi arabesti au ca ingredient principal faina de gris. Baza este alcatuita din 2 straturi distincte: budinca de gris si smantana aromata cu vanilie. Si bineinteles este nelipsit siropul de zahar. Este un desert foarte simplu de prepaparat. Avem nevoie de : Budinca de gris -8 cani de lapte( 1 cana are 235 ml ) -1 cana si jumatate de gris(l.araba:"smid") -1 lingurita granule de mastica -8 linguri de zahar -3 linguri apa de roze -3 linguri apa de flori de portocal Smantana -2 cani de smantana ( l.araba:"ghesta") -1 lingura de zahar pudra -1 plic de zahar vanilat Siropul de zahar(l.araba:"attar") -1 cana de zahar brun( sau zahar tos) -3/4cana de apa -1 lingurita suc de lamaie -1 lingura apa de flori de portocal Pentru decor -1 cana de fistic zdrobit -1 cana de nuca zdrobita -1 cana de migdale zdrobite -frunze de menta verde

Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

1,2 kg mere 150 g zahar pentru caramelizat 150 g margarina 1 cana gris 1 cana faina 1 cana zahar 1 plic praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1 lingurita scortisoara 6 linguri de zahar pentru umplutura 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala optional 2 linguri stafide

"Nopti libaneze in cupe-"Layali libnan"

Desertul nopti libaneze este foarte popular in lumea araba si este caracterizat prin aroma deosebita rezultata din combinatia mastica-apa de roze -apa de flori de portocal-fistic. Foarte multe deserturi arabesti au ca ingredient principal faina de gris. Baza este alcatuita din 2 straturi distincte: budinca de gris si smantana aromata cu vanilie. Si bineinteles este nelipsit siropul de zahar. Una dintre variante este "Nopti libaneze" in cupe se decoreaza simplu cu fistic sau cu banane feliate. Avem nevoie de: Budinca de gris -8 cani de lapte( 1 cana are 235 ml ) -1 cana si jumatate de gris(l.araba:"smid") -1 lingurita granule de mastica -8 linguri de zahar -3 linguri apa de roze -3 linguri apa de flori de portocal Smantana -2 cani de smantana ( l.araba:"ghesta") -1 lingura de zahar pudra -1 plic de zahar vanilat Siropul de zahar(l.araba:"attar") -1 cana de zahar brun( sau zahar tos) -3/4cana de apa -1 lingurita suc de lamaie -1 lingura apa de flori de portocal Pentru decor -1 cana de fistic zdrobit -4 banane -cirese confiate -frunze de menta verde

Budinca de gris cu sirop de mure

500 ml lapte,5 lg gris,1 lg zahar,2 pliculete zahar vanilinat,sirop de mure

Cuburi de budinca

Budinca: 2 plicuri de budinca cu gust de ciocolata;100 gr zahar;700 ml lapte;esenta de rom ;Ornamente:nuca de cocos;cicolata rasa;migdale cojite;nuca;alune;bombonele decorative ;

Prajitura de branza de vaci fara aluat

750 g de brinza de vaci 9 oua 100 g zahar pudra 9 linguri zahar tos zeama si coaja de la o lamiie si jumatate 170 g unt topit dar rece 150 g gris o budinca de vanilie 4 piersici (proaspete sau din compot)

Prajitura cu pere si gris

200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare

Amandina

Blat:oua –7,faina -5 ½ linguri (cu varf),zahar –200 gr,sirop de zahar ars (din 2 linguri de zahar),cacao-100 gr, un varf de bicarbonat de sodiu stins in otet, ulei – 4 linguri, Crema:unt -1 pachet, 3 galbenusuri, zahar- 1 ½ cana, cacao -50 gr, rom –o sticluta de 30 ml, Glazura:glazura de ciocolata neagra de la Dr.Oetker(cumparata gata facuta) sau ciocolata topita cu putin unt si sirop de zahar ars.

Tort M&m's

Pentru blat: 6 oua 12 linguri zahar 12 linguri faina 1 lingurita ulei 1 praf de copt 1 zahar vanilat cacao Pentru crema: 1 budinca vanilie 850 ml lapte 3 linguri pline cu gris 100 g unt 250 g zahar 100 g nuca de cocos Pentru decor: 5 ciocolate 4 pachete m&ampm&#39s

Budinca cu Viermi pentru Halloween

praf budinca ciocolata zahar lapte 500 ml biscuiti cu cacao viernisori jeleu

Macaroane cu budinca la cuptor

300g macaroane fusili 2 plicuri de budinca 1 l lapte fiert 9 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat scortisoara

Turnata cu budinca de vanilie

5 oua 15 linguri zahar 15 linguri ulei 15 linguri lapte 2 pliculete praf de copt vanilie un praf sare faina 22 linguri 2 linguri cacao pt efect marmorat Pentru budinca: 2 plicuri praf budinca din comert si 800 ml lapte 10 linguri zahar

Prajitura gris cu lapte batut

250 gr.lapte batut (sau iaurt) 150 gris 100 zahar 2 oua 3 g bicarbonat un varf de sare zahar vanilat (optional) suc de lamaie

Prajitura cu foi de zahar ars si crema de cafea de post

Pentru foile de zahar ars:2 cani cu zahar tos {cana de aceea pt. cacao cu lapte de 250ml.}1 cana cu apa fierbinte1 cana cu ulei2 lingurite bicrbonat de sodiu stinse cu suc de lamiiefaina cit cuprinde {aprox.800-1000g}Pentru Crema caramel cu cafea:800ml. apa rece300g. zahar tos100g. amidon alimentar2-3 lingurite nesscafea macinata dupa preferinta200g. margarina Rama 

Prajitura rasturnata cu mere si budinca

1 1/2 kg de mere 4 linguri zahar (sau dupa gust) 2 plicuri zahar vanilat scortisoara (dupa gust) Blat: 6 oua 180 g faina 150 g zahar praf 4 linguri lapte coaja de lamaie 1/2 plic praf de copt un praf de sare Budinca : 1 l lapte 3 plicuri budinca vanilie 150 g zahar (sau dupa gust) 200 ml frisca batuta o lingurita gelatina 3 linguri cu apa Decor: 4-5 linguri budinca de ciocolata( preparata) scortisoara

Briose cu budinca de vanilie

Pentru briose:3 oua120 gr iaurt90 ml ulei150 gr zahar1 lingura cacao130-140 gr faina1 praf de copt1 lingurita esenta de rom Budinca:1 plic budinca de vanilie450 ml lapte3 linguri zahar1 lingura untfloricele din ciocolata pentru decor

panna cotta cu zahar ars

500 g smantana pt frisca 8 g gelatina 180 g zahar 1 plic zahar vanilat

Blinele cu gris

1,5 pahare faina,3.5 pahare lapte,3/4 pahar gris,3 oua,o lingurita zahar,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei.

Basbousa - Prajitura Cu Gris

In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.

Prajitura marmorata cu budinca

Ingrediente blat:- 6 oua- 180 gr zahar- 50 ml ulei- 100 ml apa- 150 gr faina- 100 gr faina grisata (in cazul in care gasiti, daca nu, folositi tot faina alba)- 1 pliculet praf de copt- 2 linguri cacaoIngrediente budinca:- 600 ml lapte- 1 budinca de vanilie (sau care va place mai mult)- 4 linguri zahar

Mini tarte cu budinca si fructe

Aluat: 1 CUP(225 grame)unt moale, 1CUP(200 grame)zahar, 2,1/2 CUP(350 grame faina), 2 galbenusuri sau 1 ou intreg, un virf cutit sare.Crema:1 budinca de vanilie ,400 ml. lapte, 6 linguri zahar.

Tort cu budinca, frisca si fructe

2 pachete piscoturi, 500 ml frisca, 1 budinca vanilie, 600 ml lapte, 2 gelatine, 1 compot ananas, 4 kiwi, 2 portocale, 1 banana, suc de lamaie, 200 gr zahar

Gris cu sos caramel

Pentru grisul cu lapte: 300 ml lapte 30 g gris zahar dupa gust un praf sare Pentru sosul caramel: 4-5 linguri zahar 1 cana lapte

Griș cu lapte și scorțișoară

Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare. 

Prajitura de gris cu fructe

500ml lapte,100gr zahar2 plicuri zahar vanilat150gr gris60gr unt100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinatacoaja rasa de la o lamaie3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)

Placinta cu iaurt si gris

1 pachet cu foi de placinta (400 g ), 200 g unt, 900 g iaurt, 2 linguri gris, 200 g zahar, 6 oua, esenta de vanilie, zahar vanilat, 100 g stafide.

Crema simpla de zahar ars

120g zahar pentru topit8 oua60g zahar2 linguri extract de vanilie1l lapte

Cuburi cu vanilie

Pentru blat avem nevoie de: 5 oua 100 g zahar 3 linguri ulei 3 linguri sirop de zahar ars 3 linguri cacao 1 cana faina 1 lingurita praf de copt 2 plicuri zahar vanilat Pentru sirop avem nevoie de: 100 g zahar 150 ml apa Zaharul il caramelizam,dupa care il "stingem" cu apa. Lasam la racit. Din acest sirop 3 linguri le folosim la blat. Pentru crema avem nevoie de: 100 g unt 1 budinca de vanilie 300 ml lapte 100 g zahar Pentru decor avem nevoie de: 200 ml frisca lichida 2 linguri de smantana 1 lingura de cacao 2 plicuri zahar vanilat

Rulada cu dulceata si budinca

7 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, 2 borcane de gem (la alegere), o budinca de vanilie sau capsuni.

Placinta intinsa

Faina(1.5 kg), sare, apa calduta, Umplutura poate fi cu: branza, nuci, struguri negri, parfumati, varza acra, gris fiert in lapte, mere, gris prajit si amestecat cu zahar, mac etc.

Cremă de zahăr ars - cea mai simplă rețetă

Crema de zahăr ars este unul dintre cele mai bune deserturi ale copilăriei. Se face ușor, din ingrediente puține și la îndemână, așa că pentru mulți dintre noi, aceasta era prăjitura duminicilor în familie.  Crema de zahăr ars este varianta românească pentru creme brulee și se poate face atât în tavă mare, cât și în forme individuale, eventual forme pentru brioșe. În acest caz, trebuie să lucrați foarte repede cu caramelul, pentru că se va întări repede.  Pentru crema de zahăr ars aveți nevoie de exact patru ingrediente, pe care toată lumea le are acasă. Nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, ci doar puțină răbdare și vă garantăm că rezultatul va fi unul delicios!

Prajitura cu foi de zahar ars

Pentru foile de zahar ars:* 2 galbenusuri* 300 g zahar* 180 ml ulei* 180 ml lapte* 1 lingurita bicarbonat de sodiu* faina cat cuprinde Crema de vanilie:* 500 ml lapte* 180 g zahar* 200 g unt* 100 g ciocolata alba* 3-4 linguri amidon* 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie) Crema cu gem de prune si nuci:* 500 g gem de prune cu nuci* 150 ml frisca lichida* 100 g ciocolata neagra Pentru decor:* 100 g ciocolata neagra* 100 ml frisca lichida

Prajitura cu mere si gris - de post

1/2 cana faina, 1/2 cana gris, 1/2 cana zahar, 75 g margarina, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 cana nuci maruntite, 4-5 mere, 2 lingurite scortisoara.

Prajitura cu mere,biscuiti si budinca (fara coacere)

1,8-2 kg mere 350 g biscuiti populari (40 bucati) 350 g zahar 4 plicuri budinca de vanilie 650 ml apa 150 g stafide o sticluta esenta de rom 1/2 lingurita scortisoara un praf de sare

Galuste de gris pentru supa de pui

2 oua un pumn de gris ( 5-6 linguri) 2 linguri ulei

Crema clasica de zahar ars

10 oua, 1 litru de lapte, 8 linguri de zahar (dupa gust), 150 g zahar caramel (pentru tapetat), arome (esenta de vanilie, zahar vanilat),

Prajitura cu budinca si fructe Claudia

1 budinca ciocolata 2 budinci vanilie 1 jeleu de capsuni pentru prajituri 1 praf pentru frisca 750 ml lapte 1 zahar vanilat 1 praf de copt 4 oua 4 linguri apa 2 banane 3 kiwi coapte 1 lingura cacao 1 lingura faina 12 linguri zahar

Sos de zahar ars cu lapte

150 g zahar,1 pahar lapte.

Budinca cu gust de caramel

0,5 l lapte40 g praf de budinca cu gust de caramel2 linguri zahar sare - dupa gust

Prajitura Cu Piscoturi Si Crema De Cocos

6 oua, 2 linguri cacao, 1 plic budinca de cocos, 15 piscoturi, 6 linguri faina, 6 linguri zahar, praf de copt. lapte pentru budinca