Ciorba de pui cu iaurt

Ciorba de pui cu iaurt retete: cum gatesti ciorba de pui cu iaurt si cele mai gustoase retete de ciorba de pui cu usturoi si tarhon, supa de salata cu iaurt, salata de patrunjel cu iaurt, supa de salata verde cu iaurt, mancare de salata verde cu iaurt, tort cu crema de iaurt si visine, cornulete cu iaurt, retete cu iaurt grecesc, briose simple cu iaurt, gogosi pripite cu iaurt.

Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)

Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Ciorba de varza dulce cu iaurt

o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.

Pui cu iaurt si curry

1 pui sau 3-4 pulpe ,curry,sare ,piper,busuioc,1 cutie mare iaurt

Ciorbă de dovlecei cu iaurt

Rețeta de ciorbă de dovlecei cu iaurt este extrem de simplă și se realizează din legume pe care, cel mai probabil, le aveți la îndemână.

Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc

Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general.  Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc. 

Pulpe de pui in iaurt si condimente Tandoori

12 ciocanele de pui 1/2 zeama de lamaie 1 lingurita Tandoori barbeque masala 150g iaurt

Piept de pui marinat in iaurt si curry

3 bucati piept de pui (aprox 600 gr) 200 gr iaurt 1 lingura rasa curry un cub praf usturoi 1/2 lamaie sare piper

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Pachetele din piept de pui cu spanac si sos de iaurt

Ingrediente pentru pachetele de pui: 300 gr. spanac. un piept de pui 200 gr. cascaval 2 oua 1/2 ceapa 2 catei usturoi sare piper faina pesmet ulei Pentru garnitura: cartofi/orez Pentru sosul de iaurt: 300 gr. iaurt sau sana putin usturoi pisat sare piper ulei de masline patrunjel tocat marar/cimbru zeama de la 1/2 lamaie

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie

Ciorba de salata verde ca la Brasov

4 buc. salata verdecateva bucatele de slanina500 g iaurt200 g smantana4 oua2 linguri fainausturoimarar

Ciorbă rădăuțeană de pui după rețeta originală

Descoperă cum să prepari o ciorbă rădăuțeană de pui ca la carte! Urmează rețeta originală, de la alegerea ingredientelor până la modul corect de a fierbe. Gust autentic garantat!

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Frigarui indiene cu pui si legume cu sos iaurt si castraveti

1 piept de pui2 linguri de condiment de tandoori (contine::coriandru,sare,schinduf,chimion,scortisoara,boia iute,pipernegru,ghimbir pudra,ceapa pudra,usturoi pudra,seminte de mustar,dafin si nucsoara)200 ml iaurtsare,piper4 rosii1 dovlecel

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Ciorba de salata cu oua si iaurt

2 bucati salata1 legatura ceapa verde1 morcov1 borcanel iaurt,lapte batut,obtional2 oua2 linguri pasta de tomatebors dupa gust2 linguri uleisareleustean verde

Salata de orez cu pui

o jumatate de piept de pui,100 g orez brun,50 g seminte de floarea soarelui,2 castraveciori in otet,1 galbenus,100g iaurt (eu am folosit crema de iaurt ca am vrut sa fie un pic mai gros),1 lingurita mustar,ulei de masline,patrunjel.

Mancaruri din resturi de friptura

&icircn zona noastra a doua zi dupa nunta se face &quotzama acra&quot unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ram&acircn multe bucatele pe care le poti refolosi. &Icircn afara de ciorba am mai pregatit si o m&acircncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute &icircn tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei

Pui crocant

1piept de pui sau 3-4 pulpe dezosate 100g iaurt 150g pesmet boia sare piper ulei apa.

Ciorba cu perisoare din carne de pui

600 g carne tocata de pui, 200 ml suc rosii, piper ,1 ceapa ,1 morcov, 1 ardei , o bucata de telina ,2-3 cartofi , 50 g orez 500 ml borș ,patrunjel, 1 ou , piper

Kebab de pui cu iaurt și condimente

Atunci când te gândești la kebab, îți vin în minte bucățelele de miel sau vită, fripte pe grătar sau jar. Dar puteți face kebab foarte bun și de pui, marinat în iaurt și mirodenii. Această rețetă este inspirată de la Jamie Oliver și este perfectă de făcut pe grătar, mai ales vara, și de servit cu un pahar de iaurt rece și o salată de legume proaspete.  Dar, dacă nu aveți grătar, puteți face kebab de pui și pe grill, la cuptor sau pe o tigaie de teflon sau fontă. 

Ciorba de vacuta

500g carne de vaca, 1 morcov, 1 telina mica, 2 ardei grasi, 2 rosii ( 3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 2 cepe, o legatura de leustean, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Ciorbă de miel cu măcriș

Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.

Ciorba taraneasca delicioasa de legume

2 l apa,1 litru zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa),o mina de mazare,o mina de fasole verde,2 cartofi,1 ceapa,1 morcov,1 patrunjel,2-3 rosii,1 legatura marar,1 legatura patrunjel,sare

Salata verde cu pui si sos picant de iaurt

1 salata verde (mi-ar fi placut mai mult eisberg sincer) 1 piept de pui 5-6 masline fara samburi 50g cascaval 1/2 cutie iaurt cremos (am avut ceva de la olympus 5% grasime) 1/2 lingurita mustar (eu am avut englzesc si e ff iute) 1 catel de usturoi 2 lingurite zeama de lamaie crutoane (optional)

Ciorba cu carne de pasare

500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana

Salata de pui cu sos de iaurt

250 g piept de pui dezosat 1 salata iceberg taiata fasii 4 rosii taiate felii 1 castravete taiat cuburi 1 ardei rosu taiat fasii 1 ceapa rosie taiata rondele crutoane de paine masline verzi (optional) Pentru dressing: 300 g iaurt grecesc 3 catei de usturoi 2 lingurite de marar (uscat sau verde) 2 linguri patrunjel 2 linguri ulei de masline zeama de lamaie

Ciorbă de pui cu multe legume

Descoperă rețeta noastră de ciorbă de pui cu multe legume, perfectă pentru un prânz sănătos și gustos. Ingrediente proaspete, pași detaliați și sfaturi utile. Fii gata să impresionezi cu o ciorbă delicioasă!

Pui condimentat la cuptor

puiUsturoiChimenGhimbirCimbruSos de soiaCurryPiperChilliNucsoaraCardamomVegetaPasta de rosiiiaurt

Pulpe de pui cu crusta de iaurt

10 pulpe de pui dezosate si fara piele 300g iaurt 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita radacina de ghimbir rasa 1 varf de cutit boia de ardei dulce 2 linguri sos de rosii sau 1 lingura pasta de tomate 1 lingurita rasa de sofran 2 linguri smantana de gatit 1 lingura ulei de masline sare si piper dupa gust

Frigarui de pui Fancy

1 piept de pui 1 iaurt ulei de masline usturoi sos Worcestershire condimente pentru souvlaki sare piper rosii ceapa rosie ciuperci champignon brune

Aripioare de pui în stil marocan, cu sos de iaurt

Aripioarele de pui pot fi gătite într-o mulțime de feluri și sunt delicioase oricum, datorită cantității mari de grăsime pe care o conțin. Este drept că nu sunt tocmai prietenoase cu silueta, dar, dacă le combinăm cu salată sau cu un sos ușor, pot fi savurate fără probleme.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de aripioare în stil marocan, condimentate și rumenite la cuptor. Le puteți face și pe grătar și, de asemenea, puteți renunța la anumite condimente dacă nu vă plac. 

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Ciorba de gulii umplute

gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie

-1 Pui -3 pahare de orez basmati -3-4 linguri de fidea foarte fina -3-4 bucati de lipie -1 kg de iaurt natural -5 catei de usturoi -6 pahare de supa de pui(optional apa) -3 cepe medii -4 lime uscate -1 cub Maggi sau Knorr -2 betisoare de scortisoara -5-6 cuisoare -5-6 seminte de cardamon -2 morcovei -1 varf de cutit praf de kamun -1 varf de cutit praf de 7 Condimente -1 lingurita kurry macinat -boabe de piper -boabe de coriandru -un pumn de menta uscata

Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

1 piept de pui 3-4 rosii mai mici 1 ardei gras cateva cepe verzi mici cateva bete pt frigarui. Pentru uns frigaruile: 50 ml ulei de masline piper macinat sare zeama de la o lamaie mica 4-5 frunze de menta. Amestecati toate ingredientele cu un mixer vertical apoi ungeti frigaruile. Pentru sosul de iaurt cu menta: 1 iaurt mic(150 g) 1 lingura ulei de masline sare piper macinat zeama de la 1/2 lamaie mica 2 catei de usturoi 5-6 frunze de menta.

Ciorbă de miel cu tarhon. Secretul gustului perfect

Ciorba de miel cu tarhon este un preparat tradițional românesc cu o aromă și un gust inconfundabil. Află cum să pregătești această ciorbă și descoperă beneficiile consumului de carne de miel.

Frigarui Picante De Pui

Marinata in iaurt, miere si mustar, apoi pusa pe un gratar, carnea din aceste frigarui este frageda si aromata, perfecta langa o salata usoara.

Supa De Iaurt Cu Orez

4 cesti de supa de pui sau apa(merge si cu concentrat de supa praf) 2 linguri de orez un pahar de iaurt 2 galbenusuri de ou o lingura de unt o lingurita de menta uscata

Ciorba de Radauti

0,5 kg carne pui,3-4 cepe,2 buc ardei gras,5 morcovi,2 buc pastarnac,telina-dupa gust,cartofi-dupa gust,sare,piper dupa gust,9 ouasmantana dupa gust

Gyros de pui cu tzatziki

Bucătăria grecească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba de mâncăruri tradiționale și deserturi. Gyros-ul este un preparat clasic din bucătăria grecească, iar dacă ați fost vreodată în vacanță la malul Mediteranei, e imposibil să nu-l fi gustat. Cu carne de porc sau de pui, gyros-ul a devenit popular și la noi și îl găsiți la fast food-uri. Gustul poate fi reprodus și acasă, în propria bucătărie, foarte ușor și astfel veți obține varianta sănătoasă de gyros, în care știți exact ce puneți.  

Ciorba cu varza

- o varza mica- o ceapa alba- un morcov- 300 gr carne de pui- o lingurita de boia- 4-5 linguri de ulei- o legatura de patrunjel- cateva crengute de cimbru (verde sau uscat)- 2 oua- 200 gr smantana- 3-4 litri de apa

Frigarui de pui cu ardei

2 bucati piept de pui 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi verzi 2 ardei grasi galbeni un pahar mare de iaurt cimbru ulei sare

Degetele crocante din piept de pui

- 2 buc. piept de pui dezosat si fara pielita - 1 ceasca smantana sau iaurt natural - 1 pachet de biscuiti sarati sau neindulciti - ulei de masline - sare si piper

Salata de cruditati cu carne de pui

o salata mijlocie,o pulpa de pui fiarta, o rosie,un ardei gras mai mic,cascaval ras,sos de iaurt.

Curry usor de pui

Pentru 4 portii: 4 bucati de piept de pui fara piele si os,taiat bucatele 1 bucata de ghimbir cat degetul mare,tocat mare 300 ml supa de pui 2 linguri curry 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi, mare 100 g migdale macinate grosier 4 linguri stafide 300 g iaurt grecesc patrunjel sare si piper