Creier de porc macelaresc

Creier de porc macelaresc retete: cum gatesti creier de porc macelaresc si cele mai gustoase retete de reteta creier porc macelaresc, creier macelaresc, tocanita de porc, plamani de porc, spinare de porc, ciorba de porc, tochitura de porc, ciulama de porc, reteta chiftele de porc, ceafa de porc marinata.

Creier macelaresc

500 - 600g creier de porc 1 ceapa 1 ardei 1/2 legatura de marar 4 oua 3 linguri de ulei pentru prajit Sare piper dupa gust

Creier pane

500g creier de porc 1 cub drojdie bere faina sare piper ulei pentru prajit

Surimi pane umpluti

6 bucati surimi Umplutura de creier 50 g g creier de porc 1 ou sare piper Crusta 100 g faiana de grau un ou 3 linguri mac

Rulada cu creier

70 g faina 70 g unt 350 ml lapte 6 oua 1 pachet branza Ementaler 100 g sunca Praga 200 g creier 1 ceapa ardei gras( mai multe culori) 2 linguri ulei

Placinta cu creier si ceapa

1 pachet foi de placinta25g unt topit1 ou400-500g creiercimbru1 ceapa mare albasare si piper

Tocanita bihoreana

1kg carne de porcpiper, sarepaprika1 pahar vin alb2 linguri pasta de rosii250g creierulei pentru prajit500g ciuperci2 oua2 cepe1kg mazare1 legatura patrunjel verde

Rulada picanta

Pentru aluat: 75 g faina 2 oua 100 ml smantana 1 praf de copt Pentru unplutura: 2 oua 200 g creier de vita fiert 2 fire ceapa verde 1 morcov fiert 1 gogosar murat 1 lg mustar sare piper

Tobă de porc - rețetă tradițională

Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai. 

Tochitura moldoveneasca

500 gr ficat porc 500 gr rinichi porc 500 gr inima porc 500 gr carne porc macra 500 gr carnaciori de porc 1 capatana de usturoi 300 ml ulei

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc)

picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc morcov, pătrunjel, o ceapă mare, câţiva căţei de usturoi, doi cartofi sare, piper boabe, delikat

Placinta aperitiv cu franjuri

200 gr ficat de porc 200gr limba de porc 200gr rinichi de porc ceapa,usturoi,marar verde 3oua ulei foi de placinta sare faina

Friptura de porc la cuptor

6 felii de ceapa de porc 6 felii de pulpa de porc sare, macinat,cimbru,nucsoara dupa gust 7-8 boabe,3-4 foi de dafin,5-6 cuisoare o capatana usturoi suc de rosii 200-250 ml vin alb

Piept de porc cu legume la cuptor

* 3 felii de piept de porc * 1 dovlecel * 3 morcovi * 2 cepe rosii * 1 ardei gras * 6 ciuperci mai mari * 5 cartofi * cimbru * busuioc * condimente pentru porc * piper * vegeta * ulei

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

800g fasole neagra boabe250g carne de vita250g coaste de porccoada de la porc (sau 1 ureche)100g spate afumat de porc80g sunca afumata2 carnati de porc1 carnat portughez1 ceapa3 catei de usturoi1 lingura ulei de masline2 frunze de dafin1 portocala

Carnati de porc

1 kg carne tocata de porc, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa, intestine subtiri de porc

Racitura de porc

3 picioare de porc un sfert de cap de porc cu carne 2 urechi o coada o ceapa un morcov 3 foi de dafin 6-7 boabe de ienibahar 5-6 boabe de coriandru 4-5 boabe de piper negru sare si usturoi dupa gust

Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj

Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă. 

Jumari si untura de porc

600 g slanina porc cu carnita pe ea sare dupa gust

Friptura de porc cu nectarine

1 nectarina1 castravete mare1 ardei iute1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdesareuleicarne de porc condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper

Tocanita acra,reteta traditionala

7-8 buc carnat de porc 7-8 buc costite de porc 200 gr carne de picior afumat de porc o sticla de bulion de casa(cam 400ml) o lingura de faina ulei pt prajit sare,piper

Inima si mici de porc

12 mici de porc. 2 inimi de porc. 1 salata verde mare. 1 legatura de ridichi. 1 ardei rosu gras. 1 ceapa rosie. 5 sau 6 surimi. sare,piper roz,tarhon uscat si alte condimente care ne plac.

Gratar de porc marinat ^in vin

1 kg cotlet de porc cu os(ceafa de porc cu os) 200 ml vin alb(rosu) 100 ml apa minerala sare piper

Pizza De Iarna Cu Gogosari

200 gr faina 100 gr lapte dulce carnati porc salam porc kaiser porc 2 oua 1 lingura mustar 2 linguri suc rosii 200 gr gogosari in otet 1 pachet branza topita felii

Tocanita cu ficat si plaman de porc

500g ficat de porc 400g plaman de porc 500g ciuperci pleurotus 4 cartofi mari 4 cepe medii 1 morcov mare 1 ardei gras 1 legatura patrunjel sare,piper bulion

Piftie de porc cu usturoi

1 ½ kg picioare sau cap de porc sorici de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac 1 telina 2 foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar 3-4 catei de usturoi (facultativ) sare

Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor

1 felie de pulpa de porc 1/2 kg carnati de porc grosi 2 linguri de amestec de piper mozaic(rosu,alb,verde,negru) 2 foi de dafin sare

Carnati proaspeti de porc

Pentru 6 kg:carne de porc - 3,250 kggrasime bucati - 1,5 kgcarne de vita - 800 gusturoi - 25 gcimbru - 20 gsare si piper dupa gustmate de porc - 12 m.

Friptura de porc la grill

-1 kg pulpa de porc -sare -piper -cimbru -usturoi granulat.

Coaste De Porc Marinate La Gratar

Coaste de porc bere miere ulei sau unt pasta de rosii amestec de condimente de porc boia dulce pasta de ardei (optional) piper boabe foi de dafin cartofi usturoi smantana

Racituri (Piftie)

6 labute de porc 1 ciolan porc (proaspete) 2 frunze dafin 1 lingurita boabe piper sare 1 capatana usturoi 1 ceapa alba.

Jumari de porc

3 kg piept de porc sare o cana cu apa

Tochitura din organe, cu sos

Conform zicalei - tuica se mai face si din prune - tot asa tochitura se mai face si din organe. rinichi de vita rinichi de porc inima de porc limba de porc piept de porc impanat ceapa usturoi taiat marunt sare piper boia de ardei iute bulion

Frigarui de porc cu legume

- carne de porc - ceapa - rosii - dovlecel - ardei - ciuperci - sare si piper

muschiulet impletit

2 bucati muschiulet porc 300 g gusa de porc afumata 4 catei usturoi 1 legatura cimbru sare piper.

Cotlet de porc la gratar

1 kg cotlete de porc, sare, piper, condimente dupa gust

Muschi de porc umplut

500g muschi porc 1 conserva ciuperci 200g cascaval 2 carnati subtiri condimente sare 1cana apa

Medalion de porc

400 g pulpa porc 50 g mustar 1 lingura margarina 100 ml ulei 1-2 lamai tarhon piper macinat Kotanyi delikat 2-3 linguri vin

Ciorbă de oase de porc

Ciorba de oase de porc este foarte gustoasă și sățioasă, mai ales iarna. O puteți acri cu borș sau cu zeamă de varză și savura pe post de prânz delicios. Secretul acesteia este să alegeți oase de porc ușor afumate, pentru că vor da un gust aparte ciorbei. De asemenea, o puteți face și dulce, dar este mai gustoasă atunci când o acriți cu borș sau cu zeamă de varză. 

Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon

Pentru 15 porti: - 500g pulpa de manzat, - 500g spata porc, - 500g fleica porc, - 300g bacon ( kaiser feliat subtire ) - 500g ciolan porc afumat - 500g ceapa tocata marunt - 50g orez - 2 linguri oregano uscat maruntit - cimbru uscat maruntit, - 3,5 kg varza murata ( de Buzau ) - 1,5l zeama de varza murata, - 3 linguri de sos tomat - 1 ou

Piftie de porc

Ingrediente: -un piciorus mai delicat de porc -2 urechi imense -1 capatana de usturoi -sare

Rulada de porc

1 bucata de aproximativ 1kg pulpa porc dezosata Condimente dupa preferinta : rozmarin sare piper usturoi 2 linguri mustar Sfoara pentru legat

Rasol de porc la cuptor

2 ciolane afumate, 3 rasol porc, 2 capatani usturoi, 100 ml vin alb, sare piper dafin cimbru.

Friptura de porc in vas roman

1 kg muschi de porc 2 pahare vin o ceapa 2-3 catei de usturoi sare piper ienibahar oregano.

Piept de porc cu ciuperci si cascaval

700 g piept de porc 1 cutie ciuperci taiate 50 g cascaval 100 ml smantana( iaurt) 1 cana supa 1 lingura faina 1 rosie 1/2 ardei gras 1 lingura mustar sare piper boia patrunjel verde ulei de masline 5-6 cartofi 1 ceapa mica 2-3 catei usturoi 1 lingura untura porc

Rulada de porc cu omleta si legume

un muschiulet de porc 3 oua 200 g legume congelate 50 g cascaval

Friptura de porc cu cartofi aurii

1 kg carne de porc 2-3 linguri ulei sare piper boia 500 g cartofi

Tochitura ca la Focsani

300 g pulpa porc 3 felii sunca 200 ficat porc 2 cepe 5-6 ciuperci 4 catei usturoi sare pier cimbru si 150 ml suc rosii.

Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc

200 gr carnat de porc 200 gr costita de porc afumata 250ml de lapte 150 gr branza de oaie 200 gr de grostior o legatura mica de cozi de ceapa verde

Piftie ( racitura) de porc

1/2 cap de porc un rasol 1 morcov o ceapa cativa catei de usturoi foaie de dafin sare,piper

Friptura de porc cu usturoi

1 kg carne de porc putin mai grasa sare piper usturoi doua linguri ulei