Un produs de patiserie foarte gustos care merge execelent cu cafeaua de dimineata.
Ingrediente
- 500g faina
- 75g unt
- 7g drojdie
- 50g zahar pudra
- 100g fulgi de cocos
- 350ml lapte
- 100g glazura de zahar
- 1 lamaie - sucul
- Pentru umplutura:
- 50g unt
- 350g capsuni, taiate foarte fin
- 3 linguri zahar
Mod de preparare
1. Se pune faina intr-un castron mare, se adauga untul si se freaca cu varful degetelor. Se adauga drojdia, zaharul, nuca de cocos si un varf de cutit de sare, apoi se face o adancitura in centru si se adauga laptele incalzit. Se amesteca pana devine un aluat moale, apoi se framanta bine pe o suprafata presarata cu faina, timp de 5 minute, pana se omogenizeaza. Se pune intr-un vas, se acopera si se lasa deoparte, intr-un loc cald timp de 1 ora, pana cand aluatul isi dubleaza dimensiunea.2. Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Se pune aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se intinde pana se obtine un dreptunghi de 45cm x 25cm. Se unge cu unt topit, apoi se aranjeaza capsunile maruntite pe partea de sus, lasand o distanta de 1cm peste tot in jurul marginilor. Se presara cu zahar, apoi se ruleaza pe lungime pentru a face o forma de carnati.
3. Se taie in felii, apoi se aseaza feliile intr-o tava captusita cu foi de copt si se ung cu lapte. Se lasa sa creasca timp de 15 minute, apoi se coc timp de 20-25 de minute, pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Se amesteca glazura de zahar cu sucul de lamaie si se adauga peste ochelari, apoi se servesc.