Lavas cu carne

Lavas cu carne retete: cum gatesti lavas cu carne si cele mai gustoase retete de lasagna cu carne tocata, placinta dobrogeana cu carne, retete cu carne tocata, placinta taraneasca cu carne, mazare uscata cu carne, retete cu carne tocata rapide, risotto cu carne de porc, suberec cu carne la cuptor, paste cu carne si sos bechamel, ciorba de sfecla rosie cu carne.

Placinta din lavas cu carne

1 pachet lavas 1 ou 1,5 pahar lapte batut 1 morcov 400 g carne tocata (oricare preferati am folosit amestec de porc si vita) 200 g cascaval&nbsp verdeata ulei de floare soarelui 1 ligurita pasta de rosii sare piper negru macinat 20 - 30g unt

Mititei gustosi

500 g carne oaie 200 g carne porc 300 g carne vita 1-2 buc rasol de vita 2-3 catei de usturoi o lingurita bicarbonat sare piper cimbru tarhon,chimen,oregano ienibahar

Praz cu carne la cuptor

- 500g carne tocata - de vita - 500g cartofi - 1 fir praz - 1 ceasca lapte - cascaval vechi ras - sare piper curry condimente pentru carne.

Chiftelute cu carne

- 1 kg carne- 2 cepe- 3-4 catei de usturoi- 4 cartofi- 1 ou- piper- sare fina- patrunjel sau marar

Vinete umpute cu carne la cuptor

8 vinete mici, 300-500grame carne tocata, 1-2 morcovi 1 ceapa, 2 linguri orez sare,piper, 1 lingura bulion,

Orez cu carne de porc si conopida

1 cana de orez 150 g carne de porc 100 g carne conopida 1 ceapa alba 1 cub maggi ulei de masline patrunjel proaspat sare/piper

Mici proaspeti cu carne de oaie

300 g carne grasa de vita 300 g carne de oaie 3-4 catei de usturoi 1 varf de cutit bicarbonat sau 1/2 pahar apa minerala 2 linguri ulei cimbru si piper dupa gust un praf de sare

frigarui libaneze

300 g carne oaie 300 g carne vita 100 ml supa vita 50 g coriandru pasta ardei iute 1 capatana usturoi sare si piper.

Fasolica cu carne de pui

* fasole verde * ceapa * carne de pui/porc * suc rosii * ardei gras * sare/piper * ulei * 1 foaie dafin * verdeata:marar si patrunjel

Paste gratinate cu perisoare de carne

400g carne tocata 1 ceapa mica patrunjel, sare, 500g pasta 2 cutii rosii in bulion parmezan sottilette mozzarella

Chiftele cu carne: KAFTA

INGREDIENTE: 2 cepe potrivite, 1kg carne tocata preferabil de miel, 1/2 lingurita scortisoara, 1 legatura patrunjel proaspat, 1/4 lingurita piper, sare

Hamburgher Din Carne De Curcan

700 g carne tocata de curcan sare, 5 catei de usturoi 1 ou

Chiftele cu carne

1 kg carne tocata2 cepe2 oua1 capatana de usturoio legatura de patrunjel proaspat6 felii de painepipervegetaulei pentu prajit

Pui aromat la cuptor

-1 kg carne de pui (in cazul meu aripioare) -4-5 cartofi potriviti -condimente pentru carne de pui -1 pahar apa -50 ml ulei

Tochitura

250 gr. carne de porc 250 gr. carne de vita 1 morcov 2 ardei 2 cepe mari ulei sare piper

Rulada de ou cu carne fiarta

600 g carne de pui 4 oua 60 g unt 60 g faina 100 g smantana sare

Pelimeni cu carne

3 pahare - faina alba de grau,1/2 lingurita sare 1 ou 1 pahar de lapte cu apa ( 1/2din fiecare) 1 ceapa 1/4 kg carne tocata porc / vita

Macaroane cu carne tocata

carne tocata 1/2 kg,bulion,1 ceapa,sare,piper,ulei si aprox 300-500 gr macaroane( spaghete).

Tocanita din carne de vitel

1 kg carne macra de vital 2-3 cepe rosii 4-5 cartofi 1 lingura pasta de tomate 2 ardei gasi sare si piper dupa gust 1 legatura marar proaspat 3-4 linguri ulei

Rulou de carne de porc

Filet de carne porc cca. 1 kg 100gr. spek sau prosciutto crudo un buchetel de patrunjel,50gr. pesmet,50gr. parmezan,50 ml.vin alb,fir alimentar.

Musaca de dovlecei cu carne macra

3 dovlecei mijlocii,750 g carne macra, 1 morcov,1 cartof,2 cepe,1 ou,2 linguri smantana,sare,piper,4 linguri untura,2 linguri faina,1 Iingura pesmet,4 rosii sau1 lingura bulion,1 ceasca zeama de carne sau apa.

Chiftelute cu marar

400 g carne vaca, 300 g carne porc, 250 g franzela, 175 g ceapa, 3 oua, marar 2 legaturi, verdeata o legatura, 75 g faina, 150 g ulei, 1 g piper, sare

Palmieri cu carne tocata

Aperitivele sunt o parte importanta a meselor festive, iar daca vrei preparate care par sofisticate, desi sunt usor de facut, reteta de mai jos e ideala.

Hamburgeri la gratar

300 gr carne de vita tocata,250 gr carne de porc tocata,sare, piper, ienibahar,1-2 cepe,1-2 lingurite cimbru,5 cartofi,3 ardei,3 dovlecei,3-4 linguri ulei,salata verde

Pastă de mici făcută în casă

Micii au devenit un fel de emblemă națională pentru grătar. De primăvara până toamna târziu, cât sfârâie grătarele, aproape că nu există grătar fără mititei. Sigur că găsiți în comerț pastă de mici de toate felurile și pentru toate gusturile, dar dacă vreți să o preparați în casă, trebuie să aveți în vedere câteva aspecte importante. În primul rând, carnea trebuie să fie de calitate. Fie că alegeți carne de vită sau oaie, optați pentru o carne de calitate superioară, pentru că acest lucru se va simți la gustul final. Apoi, procentul de grăsime. Micii trebuie să aibă în jur de 30% carne de porc, grasă, eventual piept de porc și 70% carne de oaie sau vită. Și nu în utimul rând, trebuie să aveți răbdare și timp cu pasta de mici, odată atunci când o preparați, pentru că necesită ”frământare” și apoi câteva ore în care să lăsați carnea la rece, pentru ca aromele să se combine cum trebuie. 

Rulada din carne de vita

600 g carne de vita tocata 1 ou 100 g franzela 2 cepe albe tocata marunt sare piper dupa gust usturoi 2 morcovi mari dati rasi marar oregano(dupa preferinta)

Varza calita cu carne de porc afumata

1/2 varza alba cca 10-12 bucati carne afumata 1 ceapa potrivita rosii in bulion marar ulei

Fricase (spanac su carne de vitel)

1/2 kg carne de vitel fara os 1 kg spanac spalat 5 bucati ceapa verde marar sare,piper 2 oua 1 lamaie

Carne, costite si carnati la garnita

carne de porc taiata bucatele carnati coaste de porc untura

Un pranz rapid

Pasta pt mititei carne de porc.

Rulada de carne cu ciuperci

500g carne de porc 500g carne de vitel un pate de ficat 2 cepe 2-3 felii de paine 4 oua 200 g ciuperci verdeata ulei condimente

Spaghete cu carne de porc

1 ceapa medie 200 g carne de porc 1 lingura sos de soia 200ml pasta de rosii sare,piper,boia 50ml apa calda 2 catei de usturoi

Rosii umplute cu carne tocata si orez

11 rosii potrivite o cana de orez 500 gr carne tocata din pulpa de porc 3 cepe potrivite 3 linguri de ulei 1 ou condimente pentru carne tocata patrunjel 2 lingurite baza pentru mancaruri sare optional

Varza cu carne

800 g carne vitel 1,2 kg varza proaspata 1 ceapa rosie 1 rosie 1/2 ardei gras 2 linguri untura 200 ml bulion facut in casa cimbru marar verde sare piper

Vinete umplute cu carne tocata

2 vinete (ale mele au avut 800g)2 cepe2 rosii300g carne tocata in amestec (porc+vita)o legatura patrunjel2-3 catei usturoisare, piperputin uleicascaval

Chifteluțe italienești cu carne de vită și curcan

Există o mulțime de feluri de a face chifteluțe, fie că vorbim despre cele din carne sau cele vegetariene. Din carne de porc, vită, curcan, pui sau amestecate, secretul unor chifteluțe delicioase este să aibă procentul corect de grăsime, adică să nu fie nici prea grase, nici prea uscate, și să fie bine legate. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe italienești, dintr-un amestec de carne de vită și curcan. Se fac în general pentru a fi servite cu sos de roșii și paste, dar le puteți savura cu orice garnitură vă place.

Pateuri cu carne

Pentru aluat: 2 oua,un pachetel drojdie,2 cani lapte( dulce,batut,sifon)1ceasca ulei,cimbru,2 lingurite de zahar si faina cat cuprinde sa fie o coca buna. Umplutura: 4 cepe mari,un morcov mare,un kg.de carne tocata de vita ( sau carne slaba,vitel,curcan vegeta,piper,condimente de pizza.

Mancare de varza alba cu carne de porc

700 g carne porc 1 varza proaspata 1 ceapa 4 rosii marar verde cimbru 100 ml vin alb ulei 1/2 l bulion facut in casa sare piper

Mazare cu carne

700 g carne de porc 1 kg mazare boabe 1 ceapa mai mare(ceapa verde) marar verde patrunjel verde pasta de ardei sare piper

Mititei la gratar

60% carne de porc muschi 40% carne de vita muschi oase de vita (picioare) 2 3 catei de usturoi 0 ceapa mica ienibahar mix de legume sare pier bicarbonat

Mancarica de fasole galbena cu carne.

* 1kg fasole galbena rotunda * 300 gr carne de porc * 2 morcovi * 1 ceapa * 2-3 rosii * 3 linguri ulei * pasta de tomate * sare * leustean verde

Pilaf cu carne de curcan

800 g carne de curcan 1 cana de orez(250 ml) o ceapa un morcov ardei gras rosu si verde 2 rosii sare piper 50 ml ulei

Mititei Pregatiti In Casa

500 g carne porc 700 g carne vita 300 g carne oaie 1-2 buc rasol de vita o lingurita bicarbonat sare dupa gust condimente rasnite dupa gust : piper ienibahar coriandru cimbru tarhon,chimen,oregano usturoi dupa gust

Sarmale cu carne de porc

-2 kg carne de porc -varza murata -4 cepe -1 morcov mare -1 ceasca orez -piper -sare -2 crengute de cimbru -4 frunze de dafin -4 linguri bulion -kaizer

Musaca cu carne si paste fainoase

400 gr paste fainoase 1 kg carne tocata vita si pui 3 cepe mari 1 legatura marar 10 oua sare,piper dupa gust 200 ml ulei 4-5 linguri bulion

Legume la cuptor cu carne de porc

500gr carne de porc 2 vinete 2 dovlecei 3 ardei de diferite culori 3 cartofi/3 rosii, o ceapa 2 catei usturoi sare piper, cimbru si putina menta, ulei de masline.

Vanata impanata cu carne tocata

4 vinete potrivite 300 gr carne tocata 2 ardei verzi 2 rosii 2 rosii galbene 100 gr ceapa 3 catei de usturoi 50 ml suc tomat cimbru ulei sare piper

Tocanita de legume cu carne de rata

700 g carne de rata (pulpe, piept), 2 cepe, 2 catei usturoi 2 morcovi, 1/2 telina,3 rosii, 1 legatura patrunjel, sare, piper, 2 linguri ulei

Mancare de cartofi cu carne la Multicooker

2 lingurite ulei 1/2 kg carne de porc 2 cartofi mari 1 ceapa potrivita 150 g ciuperci feliate din conserva sau crude 1 morcov potrivit dat prin razatoare cimbru sare si piper

Tocanita de ceapa si carne fara cartofi

6 cepe mari 8 pulpe de pui sau orice alta carne depinde de gust pasta de tomate (bulion) vegeta sau sare si piper patrunjel cimbru ulei apa.