Mancare de praz cu masline si limba

Mancare de praz cu masline si limba retete: cum gatesti mancare de praz cu masline si limba si cele mai gustoase retete de reteta praz cu masline, limba cu maioneza si hrean, mancare rece de limba, mancare rece de limba de vita, paste cu praz, paine cu masline, paine cu masline greceasca, limba cu sos remoulade, mancare cu ciuperci si cartofi, mancare din cartofi si carne.

Mâncare de limbă cu praz și măsline

Descoperă rețeta tradițională românească de mâncare de limbă cu praz și măsline. Ușor de preparat, cu ingrediente simple și un gust delicios. Perfectă pentru o masă în familie.

Mancare de limba cu masline

1 bucata limba de minzat 1 ceapa mare 1 l suc de rosii 2 linguri de faina 150 ml vin alb 200 g masline negre ulei sare piper foi de dafin

Limbă de porc (mâncare rece) cu ceapa şi măsline

Limba de porc rece cu ceapă și măsline este un aperitiv clasic românesc. Combinația de texturi și arome – limba fragedă, ceapa dulceagă și măslinele sărate – este pur și simplu delicioasă.

Mâncare de praz cu măsline

Descoperă prazul cu măsline - un fel de mâncare simplu, dar delicios și nutritiv.  Învață cum să prepari acest fel de mâncare plin de savoare cu o rețetă detaliată pas cu pas.

Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Pentru 6 persoane: o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi doi morcovi doua trei foi de dafin doua cepe potrivite un praz Pentru sos: 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal) o ceapa 50 gr margarina o lingura de faina o cutiuta de concentrat de rosii trei polonice din zeama de la limba o ceasca de smintina 50 gr de bacon afumat

Limba in sos de smantana cu castraveciori murati

-1 kg limba de porc ( aproximativ 4 limbi) -8-10 castraveciori murati -2 cepe -1 fir de praz -200 g smantana -10 boabe de piper -2 frunze de dafin -50 ml ulei - 1 capatana de usturoi -piper macinat -sare -patrunjel verde.

Mâncare de măsline cu praz și carne de vită

Mâncarea de măsline cu praz și carne de vită e o rețetă tradițională, sățioasă și gustoasă. Prazul are un gust ușor dulce, iar măslinele adaugă o aromă sărată și puțin amară, care se potrivește bine cu carnea de vită.Este o rețetă simplă, dar delicioasă, pe care o poți pregăti cu ușurință acasă.

Limba de porc rasol cu hrean

Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. Ex.3 buc limba de porc o ceapa,jumatate morcov,cateva felii de telina se pun la fiert pentru gust sare,piper,cimbru De data aceasta am servit limba rasol cu hrean amestecat cu sfecla rosie...A fost pofta sotului meu si avand inca 2 borcane preparate gata,mi-a fost foarte usor sa-i satisfac aceasta pofta...

Limba cu masline

Se poate folosi atat limba de porc cat si limba de vita. De aceasta data am folosit 3 buc.limba de porc cca 800g o ceapa 1/2 morcov,o felie telina suc de rosii,pasta de tomate sau bulion un pahar de vin alb 300 g masline o lamaie curatata de coaja si taiata felii subtiri sare, macinat,ienibahar macinat,3-4 cuisoare,foi de dafin,boabe de piper, de coriandru dupa gust un varf de lingurita miere de albine sau zahar o lingurita de ulei de masline

Limba rasol cu masline si sos

3 buc. limba de porc 50 g masline negre 1 morcov 1 patrunjel/pastarnac 1 ceapa 1 capatana usturoi 1 galbenus de ou 1 felie de paine alba 1 lamaie 2 ardei grasi rosu/verde 50 ml ulei 1 lingurita mustar 1 lingurita zahar 2 linguri smantana/iaurt cateva fire de patrunjel sare piper

Mancare de mazare cu praz

1 praz200 g mazare (eu am folosit congelata)3 linguri mustarputin uleisare dupa gust

Pui Cu Praz Si Ghimbir (Mancare Chinezeasca)

Iti place mancarea chinezeasca? Puiul cu praz si ghimbir e printre cele mai populare preparate, iar sa-l pregatesti acasa e super-usor!

Limba rasol cu dovlecel

1 kg limba de porc 1 dovlecel mai mare 650-700 g 2 ardei grasi 2 cepe 1 rosie 10 ml bulion 50 g telina 2-3 morcovi cateva fire de patrunjel 4-5 catei de usturoi 2 linguri smantana 2 linguri faina 3 linguri ulei de masline sare piper cimbru 1 lingurta concentrat de ciuperci

Mancare rece

Carne (de porc, de iepure, de vanat, limba)ceapa (multa, peste un kilogram la nici 200g de carne am pus),masline,suc de rosii (pasta de tomate, bulion),vin alb sec,piper boabe,o foaie-doua de dafinsare.

Limbă de porc în aspic

Știi sentimentul ăla când intri în bucătăria bunicii și te întâmpină un miros îmbietor? Ei bine, așa miroase și limba de porc în aspic, un aperitiv pe care îl găseai nelipsit pe masa de sărbătoare. E răcoritor, aromat și atât de gustos că nu te poți opri la o singură felie.Și știi ce e cel mai fain? E mai ușor de făcut decât crezi! Hai să-ți arăt cum pregătea bunica mea această delicatesă.

Limba de porc cu sos de capere

2 bucati limba de porc 300 g maioneza 1 lingurita mustar 2 castraveti murati 1 ceapa rosie suc de lamaie patrunjel verde 3 linguri capere murate

Mancare de praz cu rosii

800 gr praz,1 lamaie,4 linguri suc lamaie,3 linguri apa,450 gr rosii,1 lingurita zahar,ulei,sare, piper

Tarta cu praz si sunca

pt aluat:-300g faina-1/2 pachet drojdie proaspata-sare-3 linguri ulei-150ml lapte sau apapt umplutura:-800g praz-150g sunculita-30g unt-sare,piperpt deasupra:-200g smantana groasa,putin acrisoara-3-4 oua100g cascaval razuit

Limba cu sos picant si ciuperci

4 bucati limba de porc 100 g ciuperci champignon 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 50 g telina 1 legatura de patrunjel 1 lamaie 1 ou crud 2 ardei grasi rosu galben cateva frunze de salata verde 100 ml smantana (iaurt) 50 g masline negre 1-2 lingurite mustar 20 ml otet 5 linguri ulei de masline 100 ml ulei sare piper (1 cub concentrat de ciuperci - optional)

Limba cu ciuperci

Limba de porc, ciuperci, morcov, ceapa, marar, pasta de tomate, piper, lamaie.

Praz cu masline si dovlecel

2 fire praz, 100 gr masline, 1 dovlecel mic 1 ardei gras rosu, sare, piper, 50 ml ulei

Limba rasol si rulouri cu spanac si oua fierte

500 g limba de porc 4 oua crude 3 oua fierte tari 350 g faina 200 ml lapte 150 g cabanos sau cascaval (optional) 500 g frunze de spanac 3 cepe 1 pastarnac 2 morcovi 1 ardei gras rosu 2 castraveti acri 5-6 rosii mici 6 linguri ulei de masline 8 lingurite ulei pentru prajit 1 cub concentrat de ciuperci sare piper curry condimente pentru gratar

M^ancare de fasole verde si praz

300 g fasole verde congelata 20 cm dintr-un praz t&acircnar o jumatate dintr-un ardei rosu un morcov potrivit zeama de la o lam&acircie 20 ml ulei de rapita (un cubulet de unt pentru cei care nu postesc ) sare roz de Himalaya piper alb

Limbă de vită cu mazăre

O rețetă simplă și gustoasă de limbă de vită cu mazăre. Un fel de mâncare tradițional, ușor de gătit, perfect pentru o masă sățioasă în familie.

Lipie cu jumari si praz

1 lipie 50g jumari maruntite 6 rosii cherry 6 masline negre laity 100g branza feta Praz partea cu Frunze Salata pt d'ecor

Rasol din limba de porc cu maioneza si hrean

3 bucati limba de porc 1 morcov 1 ceaoa 1 radacina patrunjel 1-2 foi de dafine sare si piper boabe Pentru sos: 2-3 linguri maioneza 2 lingurite hrean ras 1 lingurtita zeama de lamiae sare si piper dupa gust

Limbă de porc cu sos de smântână

Descoperă o rețetă simplă și gustoasă de limbă de porc cu sos de smântână. Perfectă pentru prânz sau cină, impresionează prin savoare și textura fragedă. Prepară ușor o masă delicioasă pentru întreaga familie!

Stufat cu limbă de porc

Rețetă simplă de stufat cu limbă de porc. Află cum să pregătești și să servești această mâncare gustoasă.

Limba rasol cu sos de rosii

4 bucati limba de porc 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 50 g telina 100 g dovlecel 50 g ketchup de rosii si ardei rosii 50 g bulion 3-4 linguri faina cateva fire de marar patrunjel 1/2 lamaie 1 ardei grasi rosu sau galben cateva frunze de salata verde 50 g masline negre 4-5 linguri otet 30 ml ulei 1 foaie dafin 1 lingurita zahar sare piper paprika 2 cuburi sau lingurite concentrat de ciuperci sau pui

Mancare de ciuperci cu dovlecei si praz

Ingrediente: 1 dovlecel taiat rondele 1 vanata mica taiata bucati (se pastreaza coaja) sare piper o lingura cu patrunjel proaspat tocat marunt 1 lingura cu marar proaspat tocata marunt 1 litru cu suc de rosii jumatate de kilogram de ciuperci champignon (spalate curatate piciorusele scoase ciupercile se lasa intregi) 1 ardei capia (spalat curatat de seminte si tocat in felii) 1 ardei gras (spalat curatat de seminte si taiat in felii) 1 fir mare de praz (spalat curatat tocat rondele) si putin ulei de masline.

Rustic cu ardei si praz

2-3 ardei galbeni si rosii(sau cum ii aveti prin casa) 2-3 fire de praz 1-2 mozzarella 4-5 felii sunca pentru aluat vedeti reteta mea de &quotpasta bris&egrave&quot si faceti 2 portii sare,piper,ulei de masline

Somon Cu Praz Si Varza Chinezeasca

500 g somon, 2-3 fire praz, un sfert de varza chinezeasca (zisa si varza de Napa), Sos din: 250 ml frisca nebatuta, neindulcita (eu am pus cam 100 ml frisca si restul lapte), 2 lg otet, 1 lg mustar Dijon, 5 lg ketchup de calitate buna 1-2 lg curry (praf) sare, piper.

Tarta cu branza gruyere si praz

Felii de branza gruyere, peste o tarta vegetariana, coapta la foc mic, pentru o combinatie divina.

Spaghetti cu praz, mazare si pesto

175 gr spaghetti 200 gr mazare din conserva scursa 1 lingura ulei de masline 250 gr praz feliat 1 lingura pesto cheddar ras pentru servit

Vinete cu chiftelute (piftelute)

* 4 vinete mici; * 250 g carne de vitel tocata; * 4 felii de paine; * 1-2 praz; * 50 ml lapte; * faina; * 1 ou; * 1 catel de usturoi; * 40 g parmesan ras; * 40 g pecorino proaspat; * 1 lingura patrunjel tocat; * cateva frunze de busuioc; * 2 rosii mari; * ulei de masline extravirgin, sare, piper;

Papillotes de somon cu praz

Cantitatile sunt pentru o persoana: 1bucata de somon 1 praz mic 2 linguri de citronnelle tocat (din comert) 2linguri ulei de masline 1lingurita cu boabe de coriandru patrunjel verde sare de mare piper

Mancare cu carnati

4 felii de bacon afumat,1 - 2 ceapa rosie legatura de patrunjel, 2 morcovi potriviti cateva ramuri de rozmarin proaspat (sau uscat), 3 frunze proaspete de dafin,2 fire de praz 400 g cârnaţi (de preferat afumati), 3-4 felii groase de paine,2 catei de usturoi, 500g pasta de tomate,100 grame de fasole verde (se poate folosi si uscata, dar aceasta trebuie fiarta bine inainte sa ne apucam de gatit)

Frittata Cu Spanac, Praz Si Mazare

O reteta plina de legume cu frunze verzi, ideale pentru buna functionare a organismului si este si ieftina de preparat.

Limba rasol cu sos de usturoi

1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati) 1 morcov 1 ceapa 1 pastarnac/patrunjel 1 cub/lingurita concentrat legume/vita sare piper 1 lingurita zahar pentru sosul de usturoi: 7-8 catei de usturoi 1 galbenus 1 lingurita mustar 1 lingura otet sau zeama de lamaie 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors 6 linguri ulei optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba sare piper

Mancarica de praz cu telina

500 gr de praz 1 telina mica (radacina si frunzele) 1 ou 1/2 de lamaie 1 cub de carne de vitel(pentru cine doreste) sare ,piper dupa gust -ulei de masline sau unsoare de bucatarie vegetala

Risotto Cu Praz Si Lamaie

O reteta delicioasa pentru care nu ai nevoie de prea mult timp si nici de prea multe ingrediente.

Paine fantoma pentru Halloween

aluatul de pizza, cumparat de la magazin sau de casa ulei de masline sare

Peste la tava cu praz

2- feli de file de peste, 1- praz mare, -boabe de piper, dafin, sare, piper dupa gust, 2-linguri ulei de masline extra vergine.

Masinuta de curse

1 felie de paine branza topita 1/2 ardei gras 4 rondele de morcov 2 masline 1fir de ceapa verde

Oita din branza topita

1 triunghi de branza topita 2 masline negre

Tocanita de praz cu crenwursti

3 crenwursti din piept de pui, 1 fir de praz, 1 ardei mic galben, 1 ardei rosu iute, o ceapa, ulei de masline, 4 fire de patrunjel, 300 ml supa de carne, sare si piper.

Tuspais de dovlecei cu praz

* 1-2 dovlecei (650-750 g) * 1 praz * 1 ceapa * 1 morcov * 2-3 rosii * 1 legatura marar + patrunjel * 2 lingurite de faina * 2-3 catei de usturoi * 4 linguri ulei (de masline) * sare piper cimbru 1 frunza de dafin 1 lingurita baza pentru mancaruri * 1 lingurita de zahar (optional)

Limba soacrei

doua vinete o rosie usturoi maioneza patrunjel sare

Orez cu praz

1 cana orez 1 ceapa 3-4 bucati praz 1 lingurita vegeta 1 foaie dafin piper