Retete pranz jamie oliver
Retete pranz jamie oliverPranz delicios, Recipe by Jamie Oliver
-3 carnaciori;-3 ciuperci mai maricele;-2 rosii;-4 oua;-cateva feliute de kaiser sau sunculita-ulei de masline-sare si piper, eu am avut un condiment special pt oua ochiuri
Piure de cartofi by Jamie Oliver
4-5 cartofi galbeni 1 legatura ceapa verde 15o ml lapte 2 linguri unt sare
Skinny Carbonara, O Reteta De Paste Jamie Oliver
Daca iti plac pastele carbonara, dar iti faci griji pentru silueta ta, incearsca aceasta reteta sanatoasa si mai prietenoasa cu un stil de viata echilibrat.
Pancakes by Jamie Oliver
Pentru 8 bucati: 4 oua 2 plicuri zahar vanilat 3 lingurite zahar 115 g faina 1 lgt praf de copt 140 ml lapte 1 varf de cutit de sare
Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)
Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe. Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați.
Tarta Tatin cu banane a la Jamie Oliver
4 banane mari 150 gr. zahar40 gr. untjumatate de lingurita de praf de scortisoaracoaja de la o portocala mica250-300 gr. aluta foietaj
Pancake Jamie Oliver
3 oua mai mari 115 gr. faina 1 lingurita mai cu varf cu praf de copt 140 ml. lapte un praf de sare 4 lingurite cu varf de zahar
Painica umpluta, By Jamie Oliver
prosciutto crudo sau sunculita afumata,mozzarella sau cascaval, 3 oua fierte, parmezan, rosii uscate, busuioc proaspat (uscat), rozmarin, ulei de masline, aluat de paine (dupa reteta lu Alis explicata mai jos)
Supă cremă de ciuperci - rețeta lui Jamie Oliver
Atunci când vine vorba despre supe și ciorbe, există o mulțime de modalități de a le prepara, în funcție de specificul rețetei, gusturile proprii și, bineînțeles, ingredientele pe care le aveți la îndemână. Supele cremă sunt foarte versatile din acest punct de vedere, pentru că le puteți face din orice legume, chiar și amestec, cu orice condimente vă plac, de dulce sau de post. Astăzi vă propunem o rețetă de supă cremă de ciuperci și nu orice fel de rețetă, ci rețeta renumitului bucătar Jamie Oliver. Aveți nevoie de un mix de ciuperci, pe care le găsiți în orice supermarket.
Pui prajit by Jamie Oliver
-carne de pui (eu am folosit 3 pulpe intregi) -2 crengute rozmarin -100 g sare -1 lingurita piper negru macinat -3 frunze dafin -1 catel usturoi -500 ml lapte batut -150 gr faina -2 lingurita boia de ardei -1 lingurita pudra de usturoi -ulei
Pasta Primavera (Jamie Oliver)
ulei de masline1 catel de usturoi200g sparanghel verde150g mazare verde100g spanac verde450g paste fierte (tagliatelle, spaghete, linguini)zeama de la jumatate de lamaieierburi aromate: menta, patrunjel, tarhon1 legatura ceapa verde2 linguri faina500ml lapte de soia
Paine Navajo (reteta Jamie Oliver)
Pentru 10 painici:600 g faina alba1 lingurita cu varf de sare2 linguri praf de coptamestec de patrunjel uscat, cimbru uscat, seminte de fenicul - 1 lingurita(eu nu am seminte de fenicul, am pus marar uscat)6 linguri ulei de maslineaproximativ 150 ml apa calduta
Chili con carne a la Jamie Oliver
2 cepe medii2 catei usturoi2 morcovi2 ardei rosiiUlei de masline1 lingurita boia iute1 lingurita chimen1 lingurita scortisoaraSare si piper400 g naut de la conserva400 g fasole de la conserva400 g rosii tocate500 g carne tocata de vitel1 lingurita coriandru2 linguri otet balsamic
Cartofi gratinați după rețeta lui Jamie Oliver
Cartofii gratinați după rețeta faimosului Jamie Oliver sunt extrem de apetisanți și savuroși. Este o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă.
Iepure cu rozmarin, cimbru si lamaie reteta dupa Jamie Oliver
1 lingurade rozmarin verde tocat -1 lingura de cimbru uscat -1 lingura de unt plus inca una:)) -sare si piper - zeama de la jumate de lamaie - coaja de la jumate de lamaie - si salvie care eu nu am pus ca nu am gasit voi sa puneti neaparat daca aveti -1 pahar mare de vin
Câte calorii ar trebui să consumi la prânz
Descoperă câte calorii ar trebui să consumi la masa de prânz pentru a menține un stil de viață sănătos.
Chiftele cu cartofi prajiti (reteta Jamie oliver)
- 1 kg Carne porc- o ceapa tocata marunt (eu am folosit o legatura de ceapa verde tocata marunt)- un varf de cutit seminte de chimen.- o lingura seminte de coriandru (n-am pus )- o mana de parmezan ras (n-am pus)- o lingura cu varf mustar englezesc (eu am folosit rusesc)- 1 ou mare- 100 gr pesmet- sare, piper- chifle de hamburger (optional)pt cartofi:- 2 kg cartofi mari- ulei de masline- usturoi
Clafoutis cu ciocolata si portocale (Jamie Oliver)
5 portocale din care radeti coaja de la 3 pentru aluat100 gr. ciocolata amaruie80 gr. unt100 gr. faina cu agenti de crestere (daca nu gasiti decat normala puneti un varf de cutit praf de copt)100 gr migdale rase (eu am folosit nuca macinata + esenta migdale)100 gr. zahar (50 gr. in aluat, 50 gr. la portocale)un varf de cutit sare2 oua3 galbenusuri200 ml lapte100 gr ciocolata alba rupta bucatele500 gr frisca (optional, pentru servit)
Ce mănâncă elevii la prânz, în 11 țări de pe glob
În multe țări din lume, elevii iau prânzul chiar la școală. De la mâncăruri tradiționale, până la fast food sau pachețel de acasă, așa arată prânzul pentru elevii din 11 țări de pe glob!
Galina mia
- o gainusa (sau un pui grill daca nu gasiti gaina insa gainusa englezeasca Cornish e mai buna pentru reteta mea se fragezeste mai bine are o culoare mai rosiatica si pielea mai putin grasa am vazut in retetele frumosului Jamie Oliver) - 1 cartof dulce (folosit de americani pentru piure la masa de Thanksgiving alaturi de curcan) - 10 castane comestibile - 1 borcanel mic de cirese de cocktail fara samburi - 5 linguri de ulei de masline extravirgin presat la rece - 2 linguri de mustar 1 lingura de miere 4 linguri de pesmet sare piper - ierburi aromate (cimbru arpagic frunze de dafin usturoi tarhon) sau 1 plic condiment pentru pui Provence Kotayni - un cub de unt - fasole verde teci de la Bonduelle - 1 ceapa alba mare - 1 graunte de usturoi
Pranz rapid cu gorgonzola, rosii si masline
-cca 30g gorgonzola dulce -1 rosie -masline negre fara samburi
Pranz ardelenesc
Un darab de slana 0 bucata de branza telemea 1 ceapa rosie 1/2 castravete 1 rosie paine moale sare
Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)
praz,telina,morcov,pui fara os (am pus piept),carnati de porc proaspeti,vin alb,unt,ulei de masline,lapte,[smantana si supa],faina,busuioc (reteta cere proaspat dar nu aveam decat uscat),aluat foietaj,un ou.
Muschi de porc a la Jamie
un muschi de porc simplu lat, usturoi, sare marina grunjoasa, cimbru, rozmarin, salvie, ulei de masline.
Pancake a la Jamie Olivier
3 oua 115g faina 1 lingurita cu varf cu praf de copt 140 ml lapte un praf de sare 4 lingurite cu varf de zahar
Roast beef a la Jamie
2 fleici de roast beef/contrafile ( 3 cm grosime );3 catei de usturoi cu tot cu coaja (zdrobiti/presati);sare marina si piper negru din risnita;1 ramura de rozmarin;ulei extra virgin de masline.
Friptură de miel cu sos de mentă. Un duo delicios pentru un prânz de duminică
Descoperă friptura de miel cu sos de mentă, o combinație unică de arome și beneficii nutritive, care îți va transforma masa într-o adevărată aventură culinară.
Pizza a la Jamie
ALUAT:30 g drojdie proaspata, 30 g miere, 625 ml apa calduta, 500 g faina alba, 500 g faina grisata (daca nu gasiti faina grisata, puneti tot faina alba - eu doar faina alba am folosit), 30 g sare, niste faina sau gris pentru pudrare.UMPLUTURA: ciuperci, ardei, rosii, muschi file, mozzarella.
Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian
Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.
Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute
Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.
Briose cu dovleac si varf nins (Jamie)
400 g dovleac placintar ras,350 g zahar brun,4 oua mari,un praf sare,300 g faina(necernuta),2 linguri cu varf de praf copt,o mana nuci,1 lingurita scortisoara,175ml ulei de masline extravirgin,Pt.Glazura: coaja de la o clementina, coaja de la o lamaie, sucul de la o jumatate de lamaie, 140 ml smantana, 2 linguri cu varf de zahar pudra cernut, 1 pastaie vanilie(despicata pe lung si cu semintele scoase). optional flori de levantica sau petale de trandafir
Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete
Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.
Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură
Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.
Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente
Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.
Cuscus Cu Verdeata
Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.
Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)
Descoperă cea mai simplă rețetă de salată de vinete, fără maioneză, pentru un gust autentic și sănătos. Află istoria acestei deliciose salate românești, sfaturile esențiale pentru preparare și cum să o servești.
Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă
Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.
Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel
Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.
Sparanghel la tigaie, cu parmezan
Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.
Conopidă pane de post, rețeta simplă cu doar 3 ingrediente
Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?
Piure de varza de Bruxelles
In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.
Varza De Bruxelles Cu Parmezan
Este cel mai gustos mod in care poti gati varza de Bruxelles. Cu aceasta reteta sigur vei folosi aceasta garnitura din ce in ce mai des.