Somon cu orez basmati

Somon cu orez basmati retete: cum gatesti somon cu orez basmati si cele mai gustoase retete de fructe de mare cu orez basmati, somon cu orez si legume, somon la cuptor cu capere, varza cu orez bulgareasca, orez chinezesc cu pui, orez cu lapte simplu, sarmale cu hrisca si orez, broccoli cu orez si cascaval, pilaf de orez cu bulion, budinca de orez cu prune uscate.

Orez Basmati cu Morcovi

1 can~a orez Basmati 1-2 morcovi rasi 2-3 c~atei de usturoi sare ulei de m~asline

Orez Basmati cu Fidea si Fructe Uscate-reteta libaneza

1 pahar orez basmati 1/2 pahar de fidea foarte subtire 1 pumn caju 1 pumn seminte de brad 1 pumn fistic 1 pumn alune 1 pumn migdale 1 legatura de patrunjel 2-3 linguri ulei de floarea soarelui

Porc cu ghimbir si orez basmati

-500 g carne de porc frageda(cotlet muschiulet). -o lingura ghimbir ras, -sare piper alb, -o lingurita de unt solid, -2 linguri otet balsamic, -o lingurita boia dulce, -o lingurita de miere, -o lingurita de zahar, -o lingura de susan seminte, -o lingurita de amidon, -100 g orez basmati,

Orez iranian

500 gr orez cu bobul lung sau basmati apa sare ulei

Somon pe pat de orez, la cuptor

-orez cu pregatire rapida -mustar de Dijon (eu am original) -smantana -broccoli -somon proaspat -unt -tarhon -sare -piper

Orez basmati cu cocos

Ingrediente 4 portii: 1 lingura ulei de usturoi (am folosit de masline) 4 fire ceapa verde tocate fin 2 lingurite seminte de chimen negru sau mustar negru (am folosit de susan negru) 300 g orez basmati sau thailandez 1 conserva lapte de cocos 600 ml apa fiarta 1 lingurita sare de mare (1/2 lingurita sare de bucatarie) zeama de la 1 limeta

Somon cu orez jasmine

4 file Somon 300g orez jasmine 2-3 fire de usturoi verde 5-6 fasole verde 1 ardel mic rosu iute 50ml smantana lichida faina alba ulei de masline piper sare

Dovleac umplut cu risotto

200g orez basmati si orez salbatic1 dovleac185g castane fierte, tocate75g merisoare uscate1 ceapa mica tocata2 linguri patrunjel tocat150g parmezan rassare si piper dupa gust1 lingurita cimbrisor

Sabzi Polo (orez cu verdeata)

300 g orez basmati1 legatura de patrunjel1 legatura de mararcoditele de la o legatura de ceapa verde1 legatura coriandru1 lingurita turmerico ceapa alba tocata maruntuleiLipie libanezasare si piper

Budinca De Orez Cu Cocos

Aceasta budinca de orez se face foarte usor cu orez gata fiert. Este o reteta rapida care este gata in 20 de minute.

Orez cu cardamon

o225 gr orez basmati o2 linguri ulei o1 lingurita cardamon macinat o1 lingurita cumin negru sau seminte de chimen osare

Fusilli cu somon afumat

160 g fusilli de orez 100 g frunze de spanac tanar 150 g somon afumat taiat fasiute subtiri 2 praji doar partea alba feliata subtire 100 ml fond de legume 50 g smantana 32% grasime 1-2 linguri de ulei de orez 1 lingurita de piper alb macinat

Somon aromatizat la gratar cu garnitura de orez

1 bucata somon 2 felii lamaie 1 felie portocala 2 linguri ulei de masline sare 1 lingurita ierburi aromatice 1 varf lingurita chilli pudra cateva boabe de piper 1 ceapa verde mica 1 canita orez 2 linguri ulei piper 1 lingurita patrunjel uscat

Garnitura de orez sot'e cu legume

200g orez basmati 200g legume (eu am folosit legume congelate mazare cu morcov) 2 oua 2 linguri ulei masline piper sare busuioc patrunjel

Muschiulet De Porc Crocant Cu Orez Si Coriandru

250g mix de orez basmati si orez salbatic 5 linguri faina condimente chinezesti (optional) 2 oua 100g pesmet 500g muschi de porc, taiat in fasii de 1 cm 100ml ulei coriandru 4 fire ceapa verde 2 linguri otet 2 linguri sos de soia 1 ardei iute rosu

Rulouri de somon cu crema de branza

300 g somon feliat 200 g crema de branza 1 castravete mic 1 lingurita marar tocat marunt 2 linguri orez fiert sare piper foi de ceapa verde

Somon Cu Ghimbir Dulce

Prepara o cina senzationala in doar 20 de minute cu acest somon cu ghimbir, servit cu salata si orez fiert.

Orez cu fructe de mare

1 pachet fructe de mare-300g 1 ardei gras rosu 2 rosii 1/2 lingurita sofran sare si piper dupa gust 200g orez cu bobul lung(eu am folosit Basmati) 400ml supa de pui 2-3 linguri ulei masline

Snitel De Pui Cu Orez Condimentat

Iubesc snitelul de pui pregatit astfel, iar orezul ramane garnitura mea preferata.

Somon cu sos de sofran si orez

Avem nevoie pentru 2 portii de 4 bucati de file de somon o ceapa mica o lamaie 400 ml supa 75 ml smantana 1 lingura amidon sofran sare ulei de masline .

Pachetele cu somon

50g fileuri de somon afumat 1 leg.ceapa verde,2 castraveti proaspeti,1 praz mic,50g alune de padura sau migdale macinate,10g ghimbir proaspat,foi de orez cateva linguri lapte de cocos,2 linguri ulei de susan Sos: pasta wassabi sos de soia apa

Pui A La King

Sunca, ardei copti si patrunjel pentru arome imbietoare, intr-un preparat cu pui, perfect pentru zilele de primavara.

Pilaf De Orez Brun Cu Creveti

Daca nu ai prea mult timp la dispozitie pentru gatit, acest preparat iti va garanta o masa sanatoasa si rapida.

Tort aperitiv cu somon afumat

Torturile aperitiv sunt spectaculoase, delicioase și arată excepțional pe masă, atunci când aveți musafiri sau la o ocazie specială. Un tort aperitiv în straturi colorate vă propunem și noi astăzi. Nu aveți cum să vă dezamăgiți musafirii cu acest preparat, dimpotrivă, vă vor cere rețeta. Pentru o variantă light a tortului, puteți înlocui maioneza cu iaurt sau cu maioneză light. Dacă nu vreți să serviți preparatul sub formă de tort, puteți să amestecați toate ingredientele, ca la salată. 

File de somon cu sos teriyaki

Sosul teriyaki este un sos extrem de popular în bucătăria asiatică. Se folosește pentru marinarea cărnii, de la pui până la porc, vită și chiar pește. Îl puteți cumpăra gata preparat, din supermarket, sau îl puteți face voi din câteva ingrediente simple și la îndemănă. Astăzi vă arătăm cum să gătiți un file de somon marinat în sos teriyaki. Este foarte simplu de făcut, extrem de gustos și vă duce cu gândul automat la un preparat tipic din bucătăria asiatică. Îl puteți servi cu orez sau simplu și, opțional, puteți decora cu semințe de susan. 

Calamari Cu Orez, Rosii Si Busuioc

Acest orez gustos cu calamari si rosii coapte este o masa completa...intr-un bol.

Creveti cu orez

o lingura ulei de floarea soarelui o ceapa rosie tocata 200 g amestec de legume verzi 200 g creveti congelati 3 catei de usturoi feliati 2 linguri sos de peste 500 g orez Basmati gata fiert coriandru tocat pentru sevire optional sos de soia sare piper

Orez cu fructe de mare

Un preparat care este gata in mai putin de o jumatate de ora este un pranz perfect.

Orez cu fasole

1 cana cu orez Basmati 1 1/2 cana cu apa 1 cutie cu fasole bine scursa si spalata sare 8 linguri de ulei de orez 1 lingurita de seminte de chimen 1/2 lingurita de boabe de coriandru 1/2 lingurita de boabe de piper 1/2 lingurita de seminte de mustar 2 ardei iuti mici uscati patrunjel proaspat tocat

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon File -4 portii Smantana -250 ml Ceapa verde -dupa gust Ulei -1 lingura Orez(bob rotund)-240 gr(60gr/persoana) Ceapa -1 bucata Usturoi -2 catei Ciuperci -200 gr Ulei -3 linguri Apa -480 ml

Somon cu sos de smantana

2 rondele de somon (~500 g amandoua) 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime) 100 ml smantana pentru frisca 1 ceapa mica Zeama de lamaie Marar/patrunjel proaspat Piper cu lamaie Sare 100 g unt 1 lingurita amidon Orez fiert

Salata De Primavara Cu Sos De Lamaie

450g orez basmati 300g fasole boabe - conserva 2 legaturi de sparanghel 1 lamaie patrunjel menta zahar 3 linguri ulei de masline

Somon la cuptor cu orez si legume.

3 fileuri de somon(1,5 kg). 1 punga orez cu legume(Carrefour). 1 ceasca de vin alb. sare, am folosit sos pesto). Cateva frunzulite de menta verde pentru decor.

Orez cu piept de pui

2 piepti de pui dezosati 1 lingurita sos Dijonnaise 1 lingura sos de soia 1 lingura ulei de susan sare si piper dupa gust 250 g orez basmati 300 g ciuperci sare si piper dupa gust

Orez Cu Ton

Un preparat foarte rapid si plin de arome.

Orez alla cantonese

Ingrediente: ceapa-1 medie ulei de alune- 6 linguri mazare-250g sunca presata cubulete- 125g orez(tip basmati)- 250g sare piper oua-3buc sos de soia- 1 lingura

Ouzi - Orez specific tarilor arabe

Avem nevoie de : -2 pahare orez Basmati -1/2 kg carne de vita macinata -1 pachet mazare congelata -4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb piper negru) macinat -1 lingurita sare -1 cub Maggi de pui -4 pahare apa -5 linguri ulei de porumb -1/2 cana seminte de pin -1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)

Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor, o garnitură delicioasă preparată din orez bazmati. Orezul iese atât de pufos și copt la perfecție.

Orez cu pui(Chicken masala rice)

1 farfurie de orez basmati fiert pe jumatate piept de pui taiat in cubulete-200 g 1 ceapa medie-taiata pestisori 1/2 lingura sos de soia 1 lingurita garam masala(amestec de 5 condimente) sare dupa gust 1 lingura ghimbir ras 2 linguri ulei de gatit 2 morcovi taiati julienne 1/2 cana mazare congelata 1/2 lingurita piper negru 1/4 lingurita piper alb(optional)

Roz u halib-orez cu lapte arabesc

50 gr de orez(nu basmati) 1-1,5 l lapte zahar apa de trandafiri vanilie scortiosara dulceata de cirese sau visine 1 pahar de fistic,alune sau nuci tocate marunt

Creveti dulci picanti cu usturoi si cu orez(basmati)

1kg.creveti deja curatati 6 linguri plus 2-3 lingurite de amidon 2-3 lingurite apa 1/2 pahar ulei de papusoi (corn oil) 4 catei mari de usturoi 3 linguri zahar 1 lingurita ardei rosu iute 1 lingurita sare 3/4 pahar sos de rosii 2 lingurite otet pentru orez 2 lingurite ceri uscate (sherry) 1 legatura ciapa verde 1 pahar orez (basmati)

Kulibiac de somon - reteta ruseasca

(pentru 10 portii): - aluat foietaj 500 g (o foaie intreaga + circa 100 g din alta foaie) - somon proaspat 350 g - spanac congelat 200 g - ceapa 1 buc. medie - orez cu bob lung 125 g - oua 6 buc. - unt 60 g - smantana (20-25% grasime) 175 g - marar 1 legatura mica - suc de lamaie - fulgi de ardei iute - sare piper

Mancare De Ciuperci Cu Orez Basmati

-champignoane intregi dar micute -usturoi -rosii -ardei rosu ardei verde -ceapa -o cupa de bulion proaspat -frunze de patrunjel proaspat

Orez indian cu lamaie

Avem nevoie de : -2 pahare orez alb Basmati cu bobul lung -3 linguri ulei -1 lingurita de seminte de mustar -6 seminte de cardamom -1/2 lingurita sofran -2 ardei iuti curatati de seminte si taiati marunt -1 lingura de ghimbir proaspat ras pe razatoarea mica -1 lingurita de curry macinat -1 catel de usturoi -3 linguri de suc de lamaie -1 lingurita de sare -1/2 cana seminte de cashew pentru d'ecor -3 pahare de apa

Somon cu salata

800 ml vin alb sec,200gr somon proaspat fara piele,200gr somon afumat felii,1 lingura ulei de masline,2 linguri coniac,sare,piper alb,150gr Creme Fraiche.Pentru salata:1 legatura mica loboda tanara,200gr castraveti,250gr fenicul,1 lamaie verde,sare,piper,3 linguri ulei.

Orez Djuvec - Rețetă tradițională din balcani

Încearcă Orezul Djuvec, o rețetă balcanică care îmbină orez, legume și condimente într-un mod irezistibil. Descoperă rețeta autentică și trucuri pentru o savoare maximă.

Curry De Peste Cu Iaurt Si Turmenic

Pentru serile cand ai nevoie de ceva rapid, usor de preparat si nu prea greu, dar plin de arome - acest curry de peste este ceea ce ar trebui sa faci.

Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie

-1 Pui -3 pahare de orez basmati -3-4 linguri de fidea foarte fina -3-4 bucati de lipie -1 kg de iaurt natural -5 catei de usturoi -6 pahare de supa de pui(optional apa) -3 cepe medii -4 lime uscate -1 cub Maggi sau Knorr -2 betisoare de scortisoara -5-6 cuisoare -5-6 seminte de cardamon -2 morcovei -1 varf de cutit praf de kamun -1 varf de cutit praf de 7 Condimente -1 lingurita kurry macinat -boabe de piper -boabe de coriandru -un pumn de menta uscata

Salata din bastonase de crabi

bastonase de crabi congelate (200 gr. sau cam 15 bucati) 3 oua fierte 2 cartofi medii fierti 2 linguri de orez fiert (bob lung sau basmati) 1 cutie de porumb conservat Maioneza (4-5 linguri) putina sare dupa gust

Pilaf de orez cu pui - rețetă gata în doar 30 de minute

Acest pilaf de orez cu carne de pui se pregătește într-o singură cratiță, în mai puțin de 30 de minute.