Supa de mere ungureasca

Supa de mere ungureasca retete: cum gatesti supa de mere ungureasca si cele mai gustoase retete de supa de chimen ungureasca, supa ungureasca, cuib de viespi reteta ungureasca, compot de mere, tort de mere intregi, sos de mere gutui, prajitura cu piure de mere, tarta cu mere si crema de vanilie, supa de legume, supa de galuste.

Supa Ungureasca De Mere

Incearca acest fel de mancare inedit pentru care nu ai nevoie decat de 35 de minute.

Prajitura ungureasca cu mere

500 g faina alba 2 oua 250 g marga Rama 20 g drojdie 5 linguri zahar praf 2 kg mere 150 ml smantana 1 plic zahat vanilat 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos 1 lingura scortisoara pudra 2-3 linguri pesmet

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare.  AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.

Supă cremă de gulii ungurească

Supă cremă de gulii este un preparat gustos și ușor, un mod încăntător de a începe o masă cu mai multe feluri de mâncare. Vezi ingredientele și cum se prepară.

Supa cu mere

Pentru 5 portii:mere - 1 kglamaie - 50 gsmantana - 100 gfaina - 50 goua - 2 bucatizahar - 25 gsare dupa gust

Supa de castane

1 ceapa mica, 2 linguri ulei de masline, 2 mere acrisoare, zeama de lamie(optional), 300 g castane congelate, 2 dl Vin de mere,4 dl supa de legume, cuisoare macinate.

Supă ungurească de chimen

Supa de chimen este una dintre supele populare în Ungaria. Este delicioasă, sănătoasă, simplă și rapidă.

Supa de rubarba

500 g rubarba500g capsuni1 lamaie, suc de portocala sau suc de mere neindulcitamidon,1 l apazahar (optional)smantana pt servit (optional)

Gazpacho sau supa de rosii rece

1 kg rosii, 2 -3 ardei grasi sau capia 2 buc ceapa 1 castravete 2 -3 catei usturoi 4-5 linguri ulei de masline 1 lingurita de otet de mere sare, piper alb macinat 1-2 frunze busuioc patrunjel uscat gheata cuburi pisata crutoane de paine

Mancarica ungureasca de cartofi cu vitel

900g carne vitel, 900g cartofi, o ceapa mare,un ardei gras verde si unul rosu, sare, boia, piper, 2 rosii, marar, 3 linguri ulei.

Piept de pui cu dovlecel, mere si mazare

Piept de pui, dovlecel, mere, mazare congelata, ulei de masline, supa de pui,

Rulada cu mere calite

-6 mere golden -5 oua -5 linguri zahar+2 pentru mere -5 linguri faina -scortisoara -coaja de la o portocala -1/2 lingurita praf de copt -1 lingura unt

Bibilica cu mere

picioarele si pieptul unei bibilici (se pot folosi si aripile)3 mere acrisoare (ionatan)40 de grame de unt1 lingura de ulei de masline1 lingura de zahar300 ml de supa de pasare (tot de bibilica am folosit eu)sare, piper daca e cazul,1 lingurita de amidon pentru a ingrosa sosul optional,2 linguri de smantana

Paprikas de pui si cartofi intregi

4 pulpe de pui sau un pui intreg 1 lingura paprika ungureasca 2 linguri pasta de tomate 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cartofi mijlocii sare,piper 2 linguri ulei

Mere umplute cu nuci

2 mere 75g nuca macinata(nu foarte marunt) 1/2 lamaie 2,3 linguri de lichior de mere 2 linguri de miere 1 lingura de unt

Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)

Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe.  Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați. 

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa.  În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici. 

Mere desert

4-5 mere stafide miez de nuca 50g zahar

Mere umplute la cuptor

1 kg mere 200 g nuci 100 g miere de albine

Mere coapte

10-12 mere, 120 gr nuca macinata 2 oua, 100gr zahar, scortisoara.

Supa frantuzeasca de ceapa

3 cepe mijlocii1 l supa de carne2 galbenusurifainauntnucsoarapipersare

Supă cremă de spanac

Supele de legume, fie că le servim în varianta cremă sau obișnuite, sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și foarte hrănitoare pentru prânz. Mai ales în sezonul rece, dar nu numai, supele de legume ne asigură cantitatea necesară de vitamine și ne ajută să ținem la distanță microbii și răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și sănătoasă de supă cremă de spanac, hrănitoare și foarte consistentă. Este o alegere perfectă și pentru prânzul copiilor, mai ales dacă nu le place spanacul sub altă formă. 

Prajitura cu mere Nicoleta

Mere, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt

Prajitura ungureasca Rakoczi

Ptr aluat:120 g faina, 70 g margarina, 40 g zahar 1 galbenus, o lingurita coaja de lamaie, o lingura lapte caldutPtr crema:350 g branza vaci, 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie, stafide, 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheeseGlazura:4 albusuri, 120 g zahar, zeama de lamaie.

Supa greceasca

1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat

Supa Crema De Sfecla, Cu Mere, Hrean Si Galuste

O supa hranitoare si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara.

Mere in aluat de foitaj

5 mere potrivite ca marime 300g aluat de foitaj din comert 4 lingurite zahar brun 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere scortisoara dupa gust visine uscate 3 lingurite nuca macinata

Supa-crema cu dovleac

* 1 dovleac / 1 kg * 200 ml creme fraiche * 1 mar * 2 cepe * 2 cartofi * 1 l supa supa de legume/sau pui * sare,piper,chili * ulei de maslineCine doreste,poate adauga si : * o priza zahar * 100 ml vin alb

Prajitura cu mere, rapida si pufoasa

Mere (cam un kg, functie de tava si de mere), Zahar, Scortisoara, Margarina,N-am scris cantitatile, fiindca difera de la tava la tava. Tava e de 20x30 cm. Au fost cam 6 mere.Blat:4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,nuca (1/2 din pachet, cata vrea fiecare),sare.

Supă cremă de dovlecei cu parmezan

Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază.  Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă. 

Desert de toamna: Mere in caramel

5 mere150g caramele cu lapte20ml frisca lichidabetisoare

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Dintre toate mâncărurile din bucătăria maghiară, gulașul a câștigat cel mai mult teren în bucătăria românească. Foarte popular în Ardeal, dar cunoscut în toată țara, gulașuș sau guyașul sau gulyașul, cum mai este numit, se poate prepara în mai multe feluri. De la bucătărie la bucătărie și de la gospodină la gospodină.  Rețeta de gulaș originală este una singură, iar astăzi îl vom prepara așa cum îl fac ardelenii. Atunci când spui gulaș, spui: carne de vită, cartofi și găluște. Sunt ingredientele principale și nu poți să faci un gulaș adevărat fără unul dintre ele. 

Mere glazurate

250 g zahar,50 ml apa,1 fiola esenta de vanilie,1 lingurita otet, colorant rosu,4-5 mere.

Apple Crumble (mere cu aluat faramitat)

6 mere, 250g zahar, 200g faina, 120g unt, scortisoara sau 2 cuisoare

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Rulada de porc cu prune

1,2 kg carne de porc (muschi) 400 g prune 4 mere 1 pahar supa 1 pahar smantana dulce 4 linguri unt 1 lingura amidon sare piper

Clatite cu mere

4 ouacca 100 g zahar5 mere mari1 cana fainaesenta vanilie

Supa rece de rosii si portocale

500ml supa de pui1 legatura verdeturi pentru supa2 foi de dafin1 lingura piper negru boabe750g rosii sareputin praf de ghimbirpiper cayenne3portocale mici frunze de menta pentru ornat.

Rata cu mere la cuptor

1 rata; 8 mere; cuisoare, piper, sare, scortisoara; unt

Supa De Iaurt Cu Orez

4 cesti de supa de pui sau apa(merge si cu concentrat de supa praf) 2 linguri de orez un pahar de iaurt 2 galbenusuri de ou o lingura de unt o lingurita de menta uscata

Foietaj umplut cu mere

6 mere, sanatoase, nu prea mari zahar scortisoara un ou foietaj

Suc de morcovi si mere

500gr morcovi8 buc mere

Supa de rosii si busuioc

1 ceapa, 1 morcov,1 catel usturoi,1 lingura ulei,1 conserva rosii,200 ml supa legume,2 linguri smantana,1 mana busuioc

Prajitura cu mere si zaharina

150 gr mere 1 ou 20g smantana 1-2 tablete zaharina scortisoara dupa gust

Supa in dovleac

1 kg dovleac 60 gr unt 1 ceapa taiata cubulete 1 litru de supa de pui sau apa cu cub concentrat smantana dulce (optinal)

Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Supa cremă de morcovi este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru prânz. Se face rapid și ușor, este o sursă excelentă de vitamine și este nemaipomenită pentru copii, dar și pentru adulți, mai ales în sezonul rece. Ghimbirul îi va da o aromă deosebită, dar și un boost de vitamine. În plus, puteți face această supă și în varianta de post, renunțând la smântâna lichidă care se adaugă la final.

Supă cremă de cartofi dulci

Supele cremă sunt printre cele mai ușoare și la îndemână supe și ciorbe pe care le puteți prepara. Puteți combina orice fel de legume cu condimentele preferate și, în mai puțin de o oră, aveți un fel de mâncare delicios și sănătos. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă de cartofi dulci, pe care o puteți prepara și în varianta de post. Trebuie doar să renunțați la smântâna lichidă din rețetă. 

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.  Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă. 

Compot de mere pentru iarnă

Compotul de mere și scorțișoară este simplu, parfumat și delicios. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Porc cu fructe si piure cu ceapa verde

Pentru porc cu fructe 4 cotlete de porc fara os 2 lingurite praf Chinese five-spice 2 linguri ulei 1 ceapa rosie mare taiata in sferturi 4 mere rosii taiat in cate 8 felii 2 linguri gem de merisoare 1 lingura otet de vin sau de mere 200 ml zeama de supa de pui Pentru piure cu ceapa verde 1 kg cartofi curatati si taiati cubulete 150 gr ceapa verde tocata 150 ml lapte 100 gr unt