Supa de mere ungureasca

Supa de mere ungureasca retete: cum gatesti supa de mere ungureasca si cele mai gustoase retete de supa de chimen ungureasca, supa ungureasca, cuib de viespi reteta ungureasca, compot de mere, tort de mere intregi, sos de mere gutui, prajitura cu piure de mere, tarta cu mere si crema de vanilie, supa de legume, supa de galuste.

Supa Ungureasca De Mere

Incearca acest fel de mancare inedit pentru care nu ai nevoie decat de 35 de minute.

Supa ungureasca de chimen

2 linguri ulei 2 linguri faina 1 lingurita chimen macinat 1 lingurita paprika dulce (boia de ardei) 1 litru de apa fierbinte sau supa de legume sare,piper dupa gust crutoane

Prajitura ungureasca cu mere

500 g faina alba 2 oua 250 g marga Rama 20 g drojdie 5 linguri zahar praf 2 kg mere 150 ml smantana 1 plic zahat vanilat 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos 1 lingura scortisoara pudra 2-3 linguri pesmet

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare.  AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.

Supă cremă de gulii ungurească

Supă cremă de gulii este un preparat gustos și ușor, un mod încăntător de a începe o masă cu mai multe feluri de mâncare. Vezi ingredientele și cum se prepară.

Supa cu mere

Pentru 5 portii:mere - 1 kglamaie - 50 gsmantana - 100 gfaina - 50 goua - 2 bucatizahar - 25 gsare dupa gust

Supa ungureasca de ciuperci

Foarte aromata si usor de facut, aceasta supa va fi printre preferatele celor dragi.

Supa de castane

1 ceapa mica, 2 linguri ulei de masline, 2 mere acrisoare, zeama de lamie(optional), 300 g castane congelate, 2 dl Vin de mere,4 dl supa de legume, cuisoare macinate.

Supa de rubarba

500 g rubarba500g capsuni1 lamaie, suc de portocala sau suc de mere neindulcitamidon,1 l apazahar (optional)smantana pt servit (optional)

Gazpacho sau supa de rosii rece

1 kg rosii, 2 -3 ardei grasi sau capia 2 buc ceapa 1 castravete 2 -3 catei usturoi 4-5 linguri ulei de masline 1 lingurita de otet de mere sare, piper alb macinat 1-2 frunze busuioc patrunjel uscat gheata cuburi pisata crutoane de paine

Mancarica ungureasca de cartofi cu vitel

900g carne vitel, 900g cartofi, o ceapa mare,un ardei gras verde si unul rosu, sare, boia, piper, 2 rosii, marar, 3 linguri ulei.

Paprikas de pui si cartofi intregi

4 pulpe de pui sau un pui intreg 1 lingura paprika ungureasca 2 linguri pasta de tomate 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cartofi mijlocii sare,piper 2 linguri ulei

Piept de pui cu dovlecel, mere si mazare

Piept de pui, dovlecel, mere, mazare congelata, ulei de masline, supa de pui,

Bibilica cu mere

picioarele si pieptul unei bibilici (se pot folosi si aripile)3 mere acrisoare (ionatan)40 de grame de unt1 lingura de ulei de masline1 lingura de zahar300 ml de supa de pasare (tot de bibilica am folosit eu)sare, piper daca e cazul,1 lingurita de amidon pentru a ingrosa sosul optional,2 linguri de smantana

Rulada cu mere calite

-6 mere golden -5 oua -5 linguri zahar+2 pentru mere -5 linguri faina -scortisoara -coaja de la o portocala -1/2 lingurita praf de copt -1 lingura unt

Mere umplute cu nuci

2 mere 75g nuca macinata(nu foarte marunt) 1/2 lamaie 2,3 linguri de lichior de mere 2 linguri de miere 1 lingura de unt

Tartă cu mere a la Jamie Oliver (tartă Tatin)

Tarta cu mere este unul dintre cele mai ușoare și populare deserturi. Există o mulțime de rețete și moduri de preparare, care mai de care mai simple sau mai complexe.  Cu aluat făcut în casă sau cu aluat cumpărat, cu foietaj sau cu aluat de tartă, cu merele tăiate bucăți sau cu ele date pe răzătoare etc. Astăzi vă prezentăm o rețetă simplă de tartă cu mere Tatin, făcută celebră de Jamie Oliver. Se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și trebuie să o încercați. 

Supă cremă de zucchini

Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa.  În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici. 

Papricaș de pui după rețeta ungurească

Bucătăria ungurească a fost o reală inspirație pentru cea românească, de-a lungul timpului. Multe rețete au fost preluate și păstrate în alimentație, mai ales în Ardeal și Transilvania. Să ne gândim numai la papricaș sau gulaș și e suficient pentru a spune că mâncarea ungurească are un gust aparte. Papricașul de pui este unul dintre preparatele cele mai populare din bucătăria maghiară. Rețeta de papricaș a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului și, în unele variante, au dispărut acele găluște specifice din mâncare, fiind servit cu mămăliguță. Dar rețeta originală, tradițională de papricaș de pui rămâne cea mai gustoasă. Este o mâncare ușor picantă, asta datorită faptului că se pune boia, condiment care a dat și numele mâncării (paprika - paprikaș). Dacă nu vă place picant sau gătiți pentru copii, puteți folosi boia dulce în loc de boia iute. 

Mere desert

4-5 mere stafide miez de nuca 50g zahar

Prajitura ungureasca Rakoczi

Ptr aluat:120 g faina, 70 g margarina, 40 g zahar 1 galbenus, o lingurita coaja de lamaie, o lingura lapte caldutPtr crema:350 g branza vaci, 3 galbenusuri, 6 linguri de zahar, coaja de lamaie, stafide, 1 pachet/230g Philadelaphia-cream cheeseGlazura:4 albusuri, 120 g zahar, zeama de lamaie.

Mere umplute la cuptor

1 kg mere 200 g nuci 100 g miere de albine

Supa frantuzeasca de ceapa

3 cepe mijlocii1 l supa de carne2 galbenusurifainauntnucsoarapipersare

Supă cremă de spanac

Supele de legume, fie că le servim în varianta cremă sau obișnuite, sunt o alegere delicioasă, sănătoasă și foarte hrănitoare pentru prânz. Mai ales în sezonul rece, dar nu numai, supele de legume ne asigură cantitatea necesară de vitamine și ne ajută să ținem la distanță microbii și răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și sănătoasă de supă cremă de spanac, hrănitoare și foarte consistentă. Este o alegere perfectă și pentru prânzul copiilor, mai ales dacă nu le place spanacul sub altă formă. 

Mere coapte

10-12 mere, 120 gr nuca macinata 2 oua, 100gr zahar, scortisoara.

Supa greceasca

1 l supa de pui/legume,100 gr. orez,2 buc. oua,zeama de la o lamiie,o lingurita patrunjel tocat

Prajitura cu mere Nicoleta

Mere, faina, zahar, oua, lapte, praf de copt

Supa-crema cu dovleac

* 1 dovleac / 1 kg * 200 ml creme fraiche * 1 mar * 2 cepe * 2 cartofi * 1 l supa supa de legume/sau pui * sare,piper,chili * ulei de maslineCine doreste,poate adauga si : * o priza zahar * 100 ml vin alb

Supa Crema De Sfecla, Cu Mere, Hrean Si Galuste

O supa hranitoare si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara.

Mere in aluat de foitaj

5 mere potrivite ca marime 300g aluat de foitaj din comert 4 lingurite zahar brun 5 bucatele mici de unt pentru pus in mere scortisoara dupa gust visine uscate 3 lingurite nuca macinata

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Dintre toate mâncărurile din bucătăria maghiară, gulașul a câștigat cel mai mult teren în bucătăria românească. Foarte popular în Ardeal, dar cunoscut în toată țara, gulașuș sau guyașul sau gulyașul, cum mai este numit, se poate prepara în mai multe feluri. De la bucătărie la bucătărie și de la gospodină la gospodină.  Rețeta de gulaș originală este una singură, iar astăzi îl vom prepara așa cum îl fac ardelenii. Atunci când spui gulaș, spui: carne de vită, cartofi și găluște. Sunt ingredientele principale și nu poți să faci un gulaș adevărat fără unul dintre ele. 

Prajitura cu mere, rapida si pufoasa

Mere (cam un kg, functie de tava si de mere), Zahar, Scortisoara, Margarina,N-am scris cantitatile, fiindca difera de la tava la tava. Tava e de 20x30 cm. Au fost cam 6 mere.Blat:4 oua,4 linguri zahar,4 linguri faina,nuca (1/2 din pachet, cata vrea fiecare),sare.

Supă cremă de dovlecei cu parmezan

Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază.  Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă. 

Supă cremă de praz

Supele cremă sunt cel mai ușor de făcut și nu necesită mult timp de preparare. Le puteți face din orice legume, puteți combina legumele între ele și veți avea de fiecare dată o supă diferită.  Astăzi vă propunem o supă cremă delicioasă și rapidă, din praz. Specifică zonei Olteniei, supa de praz are un gust dulceag foarte plăcut și poate fi savurată în perioadele de post sau de către persoanele care urmează un regim alimentar vegetarian. 

Desert de toamna: Mere in caramel

5 mere150g caramele cu lapte20ml frisca lichidabetisoare

Supă cremă de usturoi cu bacon

Dacă vă plac mâncărurile cu gust pregnant de usturoi, trebuie neapărat să încercați această rețetă! Supa cremă de usturoi cu bacon este genul acela de preparat pe care după ce l-ai făcut o dată, va intra constant în lista preferințelor culinare.  Textura cremoasă, aroma de usturoi și baconul crocant sunt o combinație irezistibilă! Această supă cremă este una pe bază de cartofi, dar infuzată cu un gust puternic de usturoi. De asemenea, veți avea nevoie de supă clară de pui, pentru că altfel nu va avea din ce să-și ia gust. Dacă nu aveți supă de pui, o puteți face din apă fiartă și un cub concentrat de găină. Puteți ajusta cantitatea de usturoi, în funcție de gusturile și preferințele voastre. 

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Mere glazurate

250 g zahar,50 ml apa,1 fiola esenta de vanilie,1 lingurita otet, colorant rosu,4-5 mere.

Apple Crumble (mere cu aluat faramitat)

6 mere, 250g zahar, 200g faina, 120g unt, scortisoara sau 2 cuisoare

Rulada de porc cu prune

1,2 kg carne de porc (muschi) 400 g prune 4 mere 1 pahar supa 1 pahar smantana dulce 4 linguri unt 1 lingura amidon sare piper

Supa de praz

1 praz mare/2 mici, 2-3 cartofi mici, patrunjel, 1 iaurt, ulei, (facultativ 1-2 cuburi supa, 2-3 crenvursti), 2l – 2 ½ l apa

Supa rece de rosii si portocale

500ml supa de pui1 legatura verdeturi pentru supa2 foi de dafin1 lingura piper negru boabe750g rosii sareputin praf de ghimbirpiper cayenne3portocale mici frunze de menta pentru ornat.

Supa De Iaurt Cu Orez

4 cesti de supa de pui sau apa(merge si cu concentrat de supa praf) 2 linguri de orez un pahar de iaurt 2 galbenusuri de ou o lingura de unt o lingurita de menta uscata

Clatite cu mere

4 ouacca 100 g zahar5 mere mari1 cana fainaesenta vanilie

Rata cu mere la cuptor

1 rata; 8 mere; cuisoare, piper, sare, scortisoara; unt

Supa de rosii si busuioc

1 ceapa, 1 morcov,1 catel usturoi,1 lingura ulei,1 conserva rosii,200 ml supa legume,2 linguri smantana,1 mana busuioc

Supa in dovleac

1 kg dovleac 60 gr unt 1 ceapa taiata cubulete 1 litru de supa de pui sau apa cu cub concentrat smantana dulce (optinal)

Foietaj umplut cu mere

6 mere, sanatoase, nu prea mari zahar scortisoara un ou foietaj

Suc de morcovi si mere

500gr morcovi8 buc mere

Supă cremă de morcovi cu ghimbir

Supa cremă de morcovi este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru prânz. Se face rapid și ușor, este o sursă excelentă de vitamine și este nemaipomenită pentru copii, dar și pentru adulți, mai ales în sezonul rece. Ghimbirul îi va da o aromă deosebită, dar și un boost de vitamine. În plus, puteți face această supă și în varianta de post, renunțând la smântâna lichidă care se adaugă la final.