Si asta, din cauza lipsei de informatie sa din cauza faptului ca nu am inteles corect informatiile. Mai jos gasiti o serie de mituri legate de dietele vegane, care au fost demontate de specialisti.

Mit: Nu poti avea suficiente proteine din legume

Adevar: Aceasta este prima scuza pe care o folosim atunci cand vine vorba despre vegetarieni. Folosim de mult timp proteinele din carne, dar este timpul sa privim si catre plante.

Vei fi surprins sa afli ca unele dintre alimentele la care nu te-ai astepta, cum ar fi linte, fasole, mazare, alune, nuci, seminte, cereale si chiar legume verzi, contin acest nutrient puternic.

La un nivel minim, corpul tau are nevoie de 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporala, mai mult daca esti in convalescenta dupa un traumatism sau esti mai activ fizic.

Mit: Atletii au nevoie de carne pentru performante optime

Adevar: S-au dus zilele in care vegetarienii erau slabi si sfrijiti. Chiar si sportivii au intrat in "jocul plantelor". Atleti precum Carl Lewis, Ironman Brendan Brazier, Scott Jurek sau Robert Cheeke sunt doar cativa dintre cei care fac performanta desi alimentatia lor este bazata exclusiv pe legume, fructe, fasole, cereale, legume, nuci si seminte.

Mit: Vei pierde in greutate imediat ce devii vegetarian

Adevar: In cazul in care vei consuma alimente integrale, naturale, pe baza de plante si vei pastra portiile sub control, cel mai probabil vei pierde o parte din greutate.

Cu toate acestea, ceea ce multi oameni nu realizeaza este ca cartofi prajiti, Oreo, quesadillas cu branza, chipsurile de cartofi, macaroane si branza, pizza, prajituri, biscuiti si alte optiuni nu-asa-nutritive sunt toate vegetariene, dar nu si prietenoase cu silueta ta.

In cazul in care crezi ca a deveni vegetarian te va face in mod automat mai sanatos, atunci gandeste-te din nou. Inca trebuie sa faci alegeri intelepte atunci cand vine vorba de ceea ce pui in farfurie.

Mit: Sa mananci produse proaspete si fara carne te costa mai mult

Adevar: Nu face calculele in functie de sucuri scumpe sau salate organice.

In timp ce pretul pe calorie ar putea fi un pic mai mare pentru produse decat este pentru carne, atunci cand este vorba de a compara o masa vegetariana completa cu un fel de mancare pe baza de carne, cu cat ai mai multe legume in farfurie, cu atat ai mai multi bani in portofel!

Mit: Daca esti vegetarian nu mai ai voie sa te atingi de carne niciodata

Adevar: Vremurile se schimba, oamenii se schimba, si preferintele noastre alimentare se schimba. In loc sa gandesti la modul "totul sau nimic", pur si simplu opteaza pentru a include mai multe mese, care sunt centrate pe legume, cereale integrale, fasole, legume, nuci si seminte.

Poti incerca o "luni fara carne", de exemplu. Un studiu de psihologie a constatat ca 84% din veganii auto-declarati si vegetarieni se intorc in cele din urma la consumul de carne.

Asta nu pentru ca o dieta vegetariana este rea sau nesustenabila, pur si simplu arata ca schimbarea este adesea inevitabila.

Mit: Mancarea vegetariana este plictisitoare

Adevar: Nu trebuie sa mananci carne "falsa". De fapt, este mai bine daca nu consumi produse alimentare procesate pentru a incerca sa te pacalesti sa devii vegetarian. Tot ce trebuie sa faci este sa incerci noi alimente si retete care iti vor bucura papilele gustative.

Mit: Dietele vegetariene nu sunt sanatoase

Adevar: Uneori, o modalitate de a manca pur si simplu nu functioneaza pentru anumite persoane. Un regim alimentar exclusiv pe baza de plante te poate ajuta la un moment dat, dar poate nu ti se va potrivi dupa un anumit timp.