Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Vegetarieni versus carnivori. Iata o dezbatere care nu se va incheia niciodata.

Cei care aleg sa nu mai consume carne o fac din mai multe motive: sanatate,dieta, religie, convingeri personale, probleme ce tin de morala etc.

Si in timp ce incearca sa ii convinga si pe altii ca vegetarianismul (sau veganismul) este calea corecta, ceilalti nu isi imagineaza o alimentatie fara proteine animale.

Dar ce s-ar intampla daca toata populatia globului ar renunta definitiv sa mai consume carne de orice fel? Pe langa faptul ca o intreaga industrie de producere si procesare a carnii ar disparea, aceasta alegere globala ar avea consecinte uriase pe termen lung.

In primul rand, ar trebui sa stii ca nu incercam sa convingem pe nimeni de nimic.

Nu exista o formula care sa se aplice tuturor oamenilor si fiecare are libertatea de a alege ce este mai bine pentru el.

Dincolo de faptul ca a devenit un trend din ce in ce mai popular in ultima vreme sa fii vegetarian sau vegan, oamenii de stiinta au inceput sa analizeze consecintele acestei decizii la scara mare.

Rezultatele la care au ajuns au fost prezentate pe larg de catre cei de la The Independent.

S-ar reduce foametea in lume

Specialistii au calculat ca ar fi nevoie de 40 de milioane de tone de alimente pentru a nu mai exista foamete.

Aproximativ 850 de milioane de oameni nu au suficienta mancare. In acelasi timp, o cantitate de cinci ori mai mare decat necesarul ajunge in fiecare an la fermele de animale, sub forma de cereale si furaje.

Potrivit specialistilor, o mare parte dintre aceste cereale pot fi consumate si de catre oameni, iar aceasta schimbare - spun ei - ar elimina problema foametei la nivel global.

S-ar rezolva problema supra-popularii

Este cunoscut faptul ca planeta este supra-incarcata in acest moment. Populatia lumii este in continua crestere, iar asezarile umane devin din ce in ce mai aglomerate.

Potrivit sursei citate, daca ar disparea complet fermele de animale, oamenii ar putea folosi acele suprafete de pamant in alte scopuri.

Oamenii de stiinta olandezi au calculat ca 2.7 miliarde de hectare de pamant sunt ocupate in acest moment, in toata lumea, de ferme de vaci.

Miliarde de animale ar fi salvate

Este vorba atat despre salvarea de la sacrificare, cat si despre salvarea din conditiile vitrege din ferme. Problema fermelor supra-aglomerate, in care animalele nu au suficient spatiu si nu se dezvolta in conditii normale, naturale pentru specia lor, este una cat se poate de reala.

(Janpol)

Ar disparea bacteriile si virusurile rezistente la antibiotic

Pentru a indura conditiile din ferme si pentru a supravietui, animalelor le sunt administrate inca de mici medicamente si antibiotice care sa le mareasca rezistenta la boli.

Antibioticele ajung si in sangele oamenilor, pentru ca nu ajung sa fie eliminate complet pana la consum.

Sistemul imunitar, atat cel al animalului, cat si cel al omului, are de suferit si devine rezistent la o serie de boli, infectii, virusuri si bacterii, din cauza ca o doza mica de abtibiotic ajunge in farfuria lui, fara sa stie.

S-ar rezolva problema obezitatii

Un procent considerabil din populatie se confrunta cu obezitatea, iar vestea proasta este ca se instaleaza la varste din ce in ce mai fragede.

Specialistii citati de The Independent sustin ca, prin eliminare proteinelor animale din alimentatie, ar putea fi tinuta sub control problema obezitatii.

Daca elimini colesterolul si grasimile saturate, principalii factori care duc la obezitate, pot fi tinute sub control si o serie de alte boli precum infarctul miocardic, diabetul si mai multe tipuri de cancer.

Chiar daca alegi sa urmezi aceasta cale sau nu, e bine sa stii intotdeauna care sunt consecintele.

Vegetarianismul este o alegere care trebuie sa tina cont de multi factori, o decizie pe care o iei avand in vedere multe variabile si, nu in ultimul rand, o alegere personala, care trebuie sa fie in concordanta cu stilul de viata si cu echilibrul interior al fiecaruia.