Dieta Rina, sau dieta de 90 de zile, așa cum mai este numită, este unul dintre cele mai eficiente și mai ușor de ținut regimuri de slăbit. Dieta Rina are foarte puține restricții și este ușor de urmat, pentru că poți să mănânci aproape toate felurile de alimente în cele trei luni de regim.

Dieta Rina te ajută să slăbești până la 20 de kilograme fără prea mare efort. Regimul a fost inventat de medicii americani și este recomandat oricui, dar în special sportivilor. Este un regim deloc periculos, care se adresează unei categorii largi de oameni.

Ce este Dieta Rina?

Dieta Rina este potrivită pentru cei care vor să slăbească până la 20 de kg, dar și pentru cei care vor să piardă în greutate mai puțin, dar ușor și fără efort prea mare. Dieta Rina produce schimbări sănătoase și în metabolism și are la bază principii de combinare a alimentelor în mod sănătos. Cele 90 de zile de dietă sunt foarte flexibile, astfel că dieta este ușor de urmat și nu va produce frustrări.

Planul alimentar în Dieta Rina

Dieta Rina este bazată pe disocierea alimentelor, ceea ce înseamnă că într-o zi ai voie să mănânci produse dintr-o singură grupă alimentară. Faptul că într-o zi mănânci doar proteine, de exemplu, ușurează digestia, îmbunătățește metabolismul și te ajută să pierzi în greutate.

În cele 90 de zile de dietă, în fiecare zi la micul dejun veți mânca doar fructe. În ziua a 29-a de dietă, aveți voie să consumați doar apă. Această zi vine după una de vitamine, așa că organismul va avea suficientă energie să se susțină.

4 categorii de alimente

  1. Proteine: pui, pește, porc, vită, vânat, brânză, lapte, ouă etc
  2. Amidon: orez, soia, linte, fasole, năut, cartofi etc
  3. Carbohidrați: făină (albă și integrală), făină de porumb, paste, mălai, cuș-cuș, pâine
  4. Vitamine: fructe și legume

Regulile Dietei Rina

Planul alimentar în Dieta Rina este simplu și trebuie respectat ciclic: sunt patru zile diferite care se repetă pe tot parcursul regimului, cu excepția zilei 29, când veți bea doar apă și nimic altceva.

Carnea o puteți consuma pe grătar, la cuptor, fiartă sau la abur, niciodată prăjită.

Beți apă suficientă în timpul zilei. Puteți bea și ceai și cafea neîndulcite.

În ziua de proteine, lăsați să treacă cel puțin patru ore între două mese consecutive. În celelalte zile, cel puțin două ore între două mese.

Ziua 1 - proteine: la micul dejun veți mânca fructe, iar apoi, pe tot parcursul zilei, doar proteine pe care le puteți combina cu legume.

Ziua 2 - amidon (legume rădăcinoase și cereale): fructe la micul dejun, iar în restul zilei veți mânca doar legume bogate în amidon și cereale.

Ziua 3 - carbohidrați: fructe la micul dejun, iar în restul zilei veți mânca legume combinate cu carbohidrați. De exemplu, paste cu roșii și dovlecel.

Ziua 4 - vitamine: pe tot parcursul zilei veți mânca doar fructe și legume proaspete.

Pentru ca dieta Rina să dea rezultate, trebuie să respectați ordinea zilelor întocmai. De asemenea, beți multă apă și/ sau ceai neîndulcit și să respectați mesele principale ale zilei: mic dejun, prânz, cină.

În zilele dedicate carbohidraților puteți mânca și dulciuri, dar cu moderație. O prăjitură care vă place, o înghețată sau o bucată de ciocolată sunt permise o dată la patru zile.

Avantajele Dietei Rina

Dieta Rina te ajută să slăbești progresiv, până la 20 de kg, mâncând cât vrei și fără restricții prea mari. Chiar dacă se întinde pe trei luni, nu vei simți că este greu de ținut, datorită faptului că nu este foarte restrictivă. Cantitatea de mâncare nu este limitată și poți consuma chiar și dulciuri în zilele dedicate carbohidraților.

Dezavantaje & Contraindicații

Dieta Rina nu este recomandată diabeticilor și celor care suferă de afecțiuni ale stomacului. Dacă suferiți de orice altă boală, este bine să cereți sfatul medicului înainte de a începe orice regim de slăbit.

Fiind un regim care se întinde pe 90 de zile, este posibil să vă plictisiți, la un moment dat, să reluați aceleași alimente odată la patru zile.