Știm că italienii sunt ”tăticii” pastelor, dar americanii au rupt internetul cu o rețetă simplă și gustoasă de paste. Pe orice site dedicat mâncării te-ai uita, e imposibil să nu găsești măcar un articol despre ”mac&cheese” sau ”macaroni&cheese”, adică, în treducere liberă, macaroane cu brânză. Rețeta care a cucerit internetul este puțin diferită de ideea românească de macaroane cu brânză.

Chiar și așa, ”mac&cheese” arată într-un mare fel și au un sos perfect ca aspect și gust. Pe internet au apărut rapid o mulțime de rețete, care mai de care mai îmbietoare. Unele cu coacere, altele fără. Unele atât de simple, încât le poate face și un copil, altele puțin mai elaborate. Pe câteva dintre ele le-am încercat și noi și ne-am oprit la una care ne-a cucerit iremediabil.

Ai nevoie doar de câteva ingrediente, nu foarte multă îndemânare și nici prea mult timp de pierdut în bucătărie. Trebuie să-ți spunem, totuși, că dacă încerci să slăbești, combinația de paste cu sos de brânză nu e tocmai diet friendly, așa că ar fi bine să o eviți.

Ingrediente:

  • paste de dimensiuni mici
  • 4 lingurițe de unt
  • un sfert de cană de făină
  • o cană și jumătate de lapte
  • 2 lingurițe pudră de muștar
  • o bucată de brânză (de preferat Cheddar)
  • sare, piper

Mod de preparare

Fierbeți pastele până devin al dente, conform instrucțiunilor de pe pachet. Puneți pe foc, într-o tigaie, untul. Când acesta s-a topit, adăugați făina și pudra de muștar, amestecând încontinuu. Aveți grijă să nu se ardă și să nu facă cocoloașe! Când amestecul s-a îngroșat, turnați laptele, sare și piper și fierbeți la foc mic, amestecând, până când obțineți un sos cremos. Puneți pastele scurse de apă și amestecați.

De aici încolo aveți două variante: fie serviți ca atare, fie puneți totul într-o tavă unsă cu unt, mai adăugați extra-brânză deasupra și dați la cuptor pentru încă 20-25 de minute. Noi recomandăm a doua variantă. Poftă bună!