Obrăjorii de porc cu vin și miere sunt nemipomenit de gustoși. In această rețetă sunt gătiți lent și sunt considerați o delicatesă.

Obrăjori de porc cu vin și miere

Această bucată de carne este unică, deoarece este fragedă, dar surprinzător de slabă - o minune rară pentru mulți care se așteaptă fie să fie grasă, fie tare. Trebuie fiartă, la foc mic, timp de cel puțin câteva ore, dar rezultatul final este o bucată de carne aromată și suculentă.

Rețeta de obrăjori de porc cu vin și miere

Preparare 30 minute
Gătire 3 ore
Timp total 3 ore și 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg de obraji de porc
  • 1 ceapă
  • 6 cepe verzi
  • 1 măr verde
  • 2 morcovi
  • 1 ardei roșu
  • 2 căței de usturoi
  • 500 ml de vin de Porto
  • 5 cartofi
  • 1 frunză de dafin
  • 2 linguri de miere
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1/2 linguriță de pătrunjel proaspăt, dacă este posibil
  • Sare și piper după gust
  • 2 linguri de făină
  • 80 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 600 ml de apă (din bulion de vită)

Mod de preparare

Zdrobiți usturoiul și adăugați cimbrul, mierea, pătrunjelul și o lingură de apă. Continuați să mai zdrobiți puțin până când obțineți o pastă frumoasă.

Uscați complet obrajii de porc cu prosoape de hârtie, apoi acoperiți-i cu pasta de usturoi și asezonați-i cu sare kosher și piper. Lăsați-i să se marineze cel puțin o oră înainte de a-i găti.

După ce i-ați lăsat să absoarbă aromele timp de aproximativ o oră, tăvăliți rapid obrajii de porc în făină.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie grea la foc mediu-mare.

Prăjiți obrajii de porc (aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte) până când toate părțile sunt rumenite.

Scoateți carnea din tigaie și puneți-o deoparte.

Tăiați ceapa și ardeiul roșu în cubulețe mici.

Tăiați ceapa verde.

Tăiați morcovii în felii rotunde și subțiri.

Transferați uleiul folosit pentru a rumeni carnea într-o oală mare. Adăugați încă puțin ulei dacă este necesar.

La foc mic, sotați ceapa, ardeii, ceapa verde și morcovii timp de 15 minute.

Când legumele sunt aurii, adăugați carnea și vinul de Porto (orice vin de Porto este bun, deși există diferite varietăți de vin de Porto și fiecare va aroma ușor diferit felul de mâncare)

Adăugați frunza de dafin și, la foc mediu, lăsați totul să se reducă cu 50%, aproximativ 15 minute. Aveți grijă să amestecați în timp ce reduce, altfel se va lipi.

Decojiți cartofii (dacă folosiți cartofi mari, tăiați-i în bucăți).

Decojiți mărul și tăiați-l în cubulețe medii.

Adăugați apa în oală și gătiți la foc mic timp de aproximativ 1,5 ore, până când carnea este moale. Cu 20 de minute înainte de a o lua de pe foc, adăugați cartofii și mărul în oală.

Când legumele sunt gata, se ia oala de pe foc și se servește.