V-ați imagina vreodată că resturile de mâncare ar putea fi transformate în înghețată? Un restaurant din Oregon, S.U.A., a creat un concept care l-a făcut celebru în toată lumea.

Salt&Straw se numește localul care, timp ce o lună, vinde înghețată făcută numai din resturi de mâncare.

De unde a pornit?

Cei care au creat conceptul își doresc să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că foarte multe alimente ajung la gunoi și încurajează în acest fel restaurantele să recicleze cât de mult se poate produsele alimentare.

Ce este Salt&Straw?

În spatele conceptului se află doi verișori care și-au făcut un nume în industria înghețatei cu o idee originală.

Produc arome de înghețată în combinații ciudate, pe care nu le mai găsești în altă parte.

Înghețata de zmeură cu oțet balsamic și piper e una dintre aromele care au cel mai mare succes la Salt&Straw.

Se pot recicla alimentele?

”În S.U.A., 40% din mâncare ajunge la gunoi, în timp ce există oameni care mor de foame. Dacă am reuși să reciclăm acea mâncare, am rezolva problema foamei. Am ales să facem acest lucru pentru a trage un semnal de alarmă și a le da un exemplu clienților noștri. Dacă un măr arată urât, nu înseamnă că nu este gustos”, a spus Kim Malek, cea care se află în spatele conceptului.

Salt&Straw a lucrat pentru acest proiect cu organizații non-profit care militează pentru aceeași idee: reciclarea alimentelor așa încât să fie folosit cât mai mult și să ajungă la gunoi cât mai puțin.

Din ce se face înghețata?

Din ORICE. Restaurantul a devenit celebru în toată lumea datorită acestui concept, pentru că angajații au reușit să facă înghețată din orice: vânătă, țelină, cereale, condimente, boabe de cafea și cam orice fel de legume și fructe.

Pe cât de ciudat pare, pe atât de mare succes a avut conceptul. Experimentul s-a derulat pe toată perioada lunii iunie.