Bomboane de unt de arahide, acoperite de ciocolata si zahar pudra. Delicioase!
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- 1 1/2 cani unt de arahide
- 1/2 cana unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 4 cani zahar pudra
- 170g fulgi de ciocolata
- 2 linguri osanza
Mod de preparare
1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune deoparte.2. Intr-un bol mediu, se amesteca untul de arahide, unt, vanilie si zahar pudra cu mainile pentru a forma un aluat rigid. Se formeaza bile folosind 2 lingurite de aluat pentru fiecare dintre ele. Se pun pe tava pregatita, si se baga la frigider.
3. Se topesc osanza si ciocolata impreuna intr-un bol de metal peste o cratita de apa fierbinte. Se amesteca pana la omogenizare, apoi se indeparteaza de la caldura.
4. Se scot bilele din frigider. Se introduce o scobitoare intr-o bila, si se trece prin ciocolata topita. Se pune pe hartia de copt si se scoate scobitoarea. Se repeta cu bilele ramase. Se baga la frigider timp de 30 de minute pentru a se intari. Se servesc.