Cu ce se mănâncă jumările pentru a nu fi grețoase
Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Deși multe persoane se feresc de ele, considerându-le mai degrabă dăunătoare atât siluetei, cât și sănătății, în realitate, jumările au numeroase beneficii pentru organism. Iată cu ce le puteți mânca, astfel încât să le includeți din când în când în regimul alimentar.

Ce beneficii pentru sănătate au jumările

Bogate în grăsimi monosaturate, adică în grăsimi bune pentru corpul uman, jumările nu cresc nivelul colesterolului și, în plus, protejează inima pe termen lung. Acesta este unul dintre motivele pentru care este recomandat să le includeți în dietă.

În afară de faptul că reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral, acestea oferă organismului și nutrienți precum vitamina E. Consumul acestui aliment ar reduce și riscul de cancer.

Ceea ce ar putea fi și mai puțin așteptat în legătură cu jumările este faptul că acestea sunt recomandate și în dieta persoanelor care vor să slăbească. Mai mult, sunt benefice pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă.

Bogate în acid arahidonic, jumările contribuie la întreținerea sistemului imunitar. Persoanele care fac mult sport ar trebui să le includă în alimentația lor, deoarece jumările ajută la refacerea și întreținerea oaselor și a masei musculare din organism, având un conținut considerabil de colagen.

Beneficii surprinzătoare ale consumului de jumări

Dintre toate beneficiile consumului de jumări, două ar putea fi considerate cu adevărat surprinzătoare. Se pare că acestea pot fi folosite împotriva mahmurelii. Prin urmare, după o petrecere la care ați consumat alcool, o porție de jumări este bine-venită, deoarece are capacitatea de a absorbi alcoolul din organism.

Cel de-al doilea beneficiu surprinzător al consumului de jumări este că acest aliment are capacitatea de a vă diminua durerea de dinți, până când ajungeți la medicul stomatolog. Tot ce aveți de făcut într-o astfel de situație este să aplicați două-trei jumări pe zona dureroasă și să le lăsați să acționeze timp de un sfert de oră.

Ce valori nutriționale au jumările

Cu un conținut mare de grăsimi și proteine, jumările nu au deloc carbohidrați, astfel că sunt ideale pentru persoanele care se feresc de aceștia. O porție de 57 de grame de jumări de porc conține 310 de calorii, 35 de grame de proteine și 18 grame de grăsimi.

O astfel de porție de jumări nu conține deloc carbohidrați și fibre, dar are un conținut de 1.040 micrograme de sodiu.

Cu ce ​​se mănâncă jumările

Jumările de porc merg de minune cu pâine și ceapă, servite ca aperitiv. În plus, le puteți adăuga la mai multe feluri de mâncare cu specific românesc, cum ar fi varză sau fasole cu jumări.

Totodată, puteți zdrobi jumările sau le puteți toca și apoi le puteți amesteca în diferite aluaturi, astfel încât acestea să iasă fragede.

De altfel, untura ce rămâne după ce prăjiți jumările poate înlocui uleiul de gătit în fel și fel de rețete de patiserie, cum ar fi cornulețe și biscuiți. În unele zone ale țării, aceasta este întinsă pe pâine, în loc de unt.