Deserturile ”la minut”, fără coacere, sunt cele mai prietenoase și la îndemână. Se fac ușor, nu aveți cum să dați greș și vă scot din încurcătură atunci când aveți musafiri sau vreți să pregătiți ceva dulce rapid și delicios.
Și pentru că încă nu a trecut sezonul dovleacului, astăzi vă propunem un cheesecake la pahar, cu piure de dovleac. Puteți obține piureul din dovleac copt și pasat sau îl puteți găsi în supermarketuri, la conservă.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 250 ml frișcă lichidă
- 250 g mascarpone
- 30 g zahăr
- 350 g piure de dovleac
- scorțișoară
- biscuiți digestivi pentru decor
Mod de preparare
Bateți frișca lichidă cu mixerul, la viteză mare. Frișca trebuie să fie rece din frigider. Adăugați zahărul și mixați până când frișca a căpătat volum și consistență. Păstrați deoparte câteva linguri de frișcă, pentru decor.Cu mixerul la viteză mică, încorporați brânza mascarpone și piureul de dovleac, cât să se omogenizeze crema. Nu mixați prea mult, pentru că există riscul ca aceasta să se taie.
Mărunțiți biscuiții cu ajutorul unui robot de bucătărie. Puneți un strat de biscuiți pe fundul paharelor/ cupelor din care veți servi cheesecake-ul. Puneți cremă de mascarpone cu dovleac, până când umpleți paharele 3/4. Puneți câte o lingură de frișcă deasupra și apoi mai presărați biscuiți mărunțiți și scorțișoară.
Dați la frigider pentru două ore înainte de a servi. Poftă bună!