Ciupercile murate sunt minunate intr-un sandvis cu branza sau langa o friptura de vita.
Timp total 30 minute
Ingrediente
1lingurita chimen macinat 1 coriandru macinat 300ml otet de vin alb 150ml vin alb 2 cepe, curatate si taiate fin 2 catei de usturoi 100ml de ulei de masline 1/2 lingurita de ardei iute 2 frunze de dafin 700g ciuperci, felii subtiri 1lingurita sareMod de preparare
1. Intr-o tigaie uscata, se prajesc coriandrul si chimenul pentru aproximativ un minut.2. Se pun otetul si vinul alb intr-o cratita medie cu ceapa, usturoiul si uleiul de masline. Se lasa sa fiarba la foc mare, pana cand compozitia se reduce la jumatate, acest lucru va dura aproximativ 10-15 minute.
3. Se adauga piperul alb, mirodeniile si foile de dafin.
4. Se pun ciupercile crude, feliate iin borcan. Se toarna amestecul de ulei si otet, se sigileaza borcanul si se agita bine. Este posibil sa para ca nu este suficient lichid, insa ciupercile lasa multa apa, lucru care se va observa dupa 24 de ore. Vor fi gata pentru a fi consumate intr-o saptamana, dar aroma se imbunatateste odata cu trecerea timpului. Se pot consuma in decurs de 3 luni.