Este sezonul căpșunilor, dar savoarea și aroma lor pot fi păstrate pentru restul anului sub formă de compot, dulceață și suc concentrat. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și ușoară de compot. Aveți nevoie doar de căpșuni, zahăr și o aromă de vanilie. Fără conservanți sau arome artificiale. 

Căpșunile se vor păstra întregi și ferme, nu se vor înmuia și își vor păstra savoarea pentru câteva luni bune, atunci când nu vă puteți bucura de aroma căpșunilor proaspete. 

Compot de căpșuni
Timp total 30 minute

Ingrediente

1 kg căpșuni 350 g zahăr 1 litru apă 1 păstaie vanilie

Mod de preparare

Puneți apa, zahărul și păstaia de vanilie într-o oală pe foc. Fierbeți siropul până când zahărul s-a topit. Reduceți focul și mai fierbeți 5-10 minute, până când siropul se leagă și scade puțin.

Spălați căpșunile și îndepărtați codițele. Puneți căpșunile peste sirop și lăsați să fiarbă la foc mic încă 10 minute.

Opriți focul și lăsați puțin compotul să se răcorească. Puneți compotul în borcane și închideți ermetic borcanele. Întoarceți borcanele cu fundul în sus pentru câteva secunde pentru a se vida.

Lăsați să se răcească treptat.