Poti incerca aceasta reteta pe post de garnitura, langa o friptura la gratar, insa poate fi si un fel principal de mancare atunci cand vrei un preparat fara carne.

Conopida gratinata
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 1 conopida, taiata in bucati
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapa, tocata
  • 2 linguri faina
  • 1 cana lapte
  • 170g branza Cheddar
  • piper negru
  • 1 nucsoara

Mod de preparare

1. Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand apa da in clocot, se adauga conopida, se acopera si se fierbe pana cand conopida este moale.

2. Se incalzeste cuptorul la 175 grade C. Se unge o tava cu unt. Se incalzeste untul intr-o cratita si se caleste ceapa. Se adauga faina si se gateste, amestecand constant, pana cand amestecul incepe sa se inmoaie, intre 3-5 minute. Se incorporeaza treptat laptele, amestecand, pana cand se obtine un sos gros.

3. Se ia sosul de pe foc si se adauga jumatate din branza Cheddar si se amesteca pana cand se topeste. Se asezoneaza cu piper si nucsoara.
Se pune conopida in tava unsa si se toarna sosul de branza peste conopida. Se presara cu restul de branza Cheddar.

4. Se coace pana cand branza se topeste si se rumeneste, aproximativ 25 de minute.