Crema de vanilie este o cremă universală în bucătăria și patiseria internațională. Se potrivește la o mulțime de prăjituri și deserturi și este delicioasă și pentru a fi savurată ca atare.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și foarte versatilă de cremă de vanilie. O puteți folosi la orice prăjitură, pentru umplut eclere sau în orice rețetă de desert care conține cremă de vanilie, dar nu este specificată o rețetă anume. 

Cremă de vanilie pentru prăjituri
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 150 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 50 g făină/ amidon
  • 6 gălbenușuri
  • 1 păstaie vanilie sau 2 lingurițe esență

Mod de preparare

Tăiați păstaia de vanilie pe lung și, cu lama cuțitului, răzuiți semințele și puneți-le în trei sferturi din cantitatea de lapte, într-un vas pe foc. Încălziți amestecul până când ajunge la punctul de fierbere și dați la o parte de pe foc.

Separat, bateți gălbenușurile împreună cu zahărul cu mixerul, la viteză medie, până când obțineți o cremă omogenă care s-a îngroșat. Continuați să mixați la viteză mică de data aceasta și începeți să turnați laptele puțin câte puțin.

Încorporați și făina cernută sau amidonul, având grijă să nu se formeze cocoloașe. Turnați crema din nou în oală și adăugați și laptele rămas. Puneți la foc mic, amestecând încontinuu să nu se prindă și să nu se ardă. Când crema s-a îngroșat puțin și a căpătat consistență, dați la o parte de pe foc.

După ce s-a răcit, păstrați crema într-un vas acoperit cu folie alimentară până când o folosiți. Crema poate fi ținută câteva zile la frigider.