Prin reducerea numarului de galbenusuri de ou, se reduce si continutul de grasimi si calorii din aceasta reteta de Creme caramel.

Creme Caramel - Continut Redus De Calorii
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1/2 baton de vanilie sau 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 400ml lapte degresat
  • 1 galbenus de ou si 3 albusuri
  • 20g zahar pudra
  • Pentru caramel:
  • 55g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se pun 4 x 150ml forme de budinca preparate ontr-o tava sa se incalzeasca.

2. Pentru caramel, se pun 55g de zahar si 1 lingura de apa intr-o tigaie mica si se incalzeste usor fara a amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat.

3. Se mareste caldura si se fierbe pana cand capata o culoare aurie. Se toarna rapid caramelul fierbinte in formele calde. Se pune tava deoparte.

4. Intr-o tigaie, se pune laptele si esenta de vanilie, la foc mediu. Chiar inainte de a fierbe laptele, se ia de pe foc si se lasa deoparte timp de 5 minute.

5. Se bat impreuna galbenusul de ou, albusurile si 20g de zahar intr-un castron pana capata o culoare palida si o textura cremoasa. Se toarna laptele peste amestecul de ou (se arunca batonul de vanilie, daca s-a folosit), amestecand tot timpul. Se toarna crema prin sita, intr-un vas.

6. Se imparte amestecul in forme, apoi se toarna, in tava, apa proaspat fiarta, pana ajunge la jumatatea laturilor formelor. Se da tava la cuptor timp de 20-25 de minute.

7. Se scot formele din tava si se lasa sa se raceasca complet. Se rastoarna pe un platou si se servesc.