Prin reducerea numarului de galbenusuri de ou, se reduce si continutul de grasimi si calorii din aceasta reteta de Creme caramel.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 1/2 baton de vanilie sau 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 400ml lapte degresat
- 1 galbenus de ou si 3 albusuri
- 20g zahar pudra
- Pentru caramel:
- 55g zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 150C. Se pun 4 x 150ml forme de budinca preparate ontr-o tava sa se incalzeasca.2. Pentru caramel, se pun 55g de zahar si 1 lingura de apa intr-o tigaie mica si se incalzeste usor fara a amesteca pana cand zaharul s-a dizolvat.
3. Se mareste caldura si se fierbe pana cand capata o culoare aurie. Se toarna rapid caramelul fierbinte in formele calde. Se pune tava deoparte.
4. Intr-o tigaie, se pune laptele si esenta de vanilie, la foc mediu. Chiar inainte de a fierbe laptele, se ia de pe foc si se lasa deoparte timp de 5 minute.
5. Se bat impreuna galbenusul de ou, albusurile si 20g de zahar intr-un castron pana capata o culoare palida si o textura cremoasa. Se toarna laptele peste amestecul de ou (se arunca batonul de vanilie, daca s-a folosit), amestecand tot timpul. Se toarna crema prin sita, intr-un vas.
6. Se imparte amestecul in forme, apoi se toarna, in tava, apa proaspat fiarta, pana ajunge la jumatatea laturilor formelor. Se da tava la cuptor timp de 20-25 de minute.
7. Se scot formele din tava si se lasa sa se raceasca complet. Se rastoarna pe un platou si se servesc.