Clătitele Suzette sau Crepes Suzette, așa cum se numesc în rețeta originală, sunt un desert delicios și foarte simplu de făcut, chiar dacă numele vă trimite cu gândul la un preparat sofisticat. Este vorba despre banalele clătite, pe care oricine știe să le facă, servite cu un sos de portocale cu lichior și zahăr caramelizat. Un desert cu care vă veți impresiona familia, prietenii și musafirii și în care nu trebuie să investiți mult timp sau resurse sofisticate. 

Crepes Suzette
Timp total 45 minute

Ingrediente

Pentru clătite: 2 ouă 250 ml lapte 50 ml apă minerală 1 lingură unt un praf de sare 125 g făină Pentru sos: 85 ml lichior de portocale 50 g zahăr 3 portocale 2 linguri unt

Mod de preparare

Mai întâi ne vom ocupa de clătite. Bateți ouăle într-un bol și adăugați treptat laptele și apa minerală, precum și un praf de sare. Puneți untul topit, după care încorporați făina cu ajutorul unui tel.

Ungeți o tigaie cu puțin ulei și prăjiți clătitele, punând câte un polonic din compoziție.

Pentru sos, stoarceți sucul de la o portocală, iar pe celelalte două curățați-le și separați feliile. Curățați membrana aceea albă de pe felii, dacă puteți.

Puneți zahărul și untul să se caramelizeze într-o tigaie. Când a devenit auriu, adăugați lichiorul peste el. Aveți grijă, s-ar putea să se aprindă. Turnați și sucul de portocale și adăugați feliile de portocală curățate.

Când amestecul din tigaie a scăzut și s-a legat, sosul este gata. Serviți clătitele cu sos și felii de portocale.

Poftă bună!