Creveti Cu Miere Si Usturoi
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 1/3 cana de miere
  • 1/4 cana sos de soia
  • 1 lingura de usturoi tocat
  • optional: 1 ligurita de ghimbir ras
  • 450g de creveti curatati
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • optional: ceapa verde tocata pentru decor

Mod de preparare

1. Se amesteca mirea, sosul de soia, usturoiul si ghimbirul (optional) intr-un bol.

2. Se pun crevetii intr-o punga inchisa ermetic. Se toarna 1/2 din amestecul de sos se amesteca, apoi se lasa sa se marineze in frigider timp de 15 minute. Restul sosului se pune deoparte.

3 In timpul in care crevetii se marineaza, se poate prepara o garnitura din broccoli si orez brun, fierte si trase la tigaie.

4. Se incalzeste uleiul de masline intr -o tigaie la foc mediu. Se adauga crevetii si se gatesc pe de o parte, pana cand isi schimba culoarea - aproximativ 45 secunde - apoi se intorc.

5. Se adauga sosul ramas se fierbe totul aproximativ 1 minut. Se poate adauga ceapa verde pentru decor. Sosul este excelent pe orez brun si legume fierte.