Croissantele cu ciocolată, proaspăt scoase din cuptor, sunt un mic dejun delicios, care vă va face să vă simțiți ca într-o cafenea pariziană. Pot fi făcut foarte ușor, acasă, dacă aveți aluat foietaj. Puteți să-l cumpărați din supermarket sau să-l preparați în casă și să-l păstrați la congelator pentru mai multe zile.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 1 ou
- 1 lingură de apă
- un pachet de aluat foietaj
- Nutella sau ciocolată
Mod de preparare
Întindeți aluatul foietaj pe blatul de lucru. Dacă foaia este prea groasă, întindeți-o cu ajutorul unui sucitor.Tăiați foaia de aluat în triunghiuri de dimensiune potrivită. Puneți o linguriță de Nutella sau un cubuleț de ciocolată la baza triunghiului. Rulați cu grijă spre vârf.
Așezați croissantele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Amestecați oul cu apa și bateți-l. Ungeți croissantele cu ou și dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
Serviți croissantele calde sau reci.
Poftă bună!