Dorada este un pește considerat sofisticat de mulți, cel mai probabil din cauza prețului ridicat. Cu toate acestea, este ușor de gătit și foarte gustos. Îl puteți prepara pe tigaie sau la cuptor, cu lămâie sau legume. Este sățios și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios sau o cină ușoară, în funcție de garnitura pe care o alegeți. 

Astăzi vă propunem o rețetă de doradă la tigaie, pe pat de roșii cherry și măsline. Un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos, pe care îl puteți face ori de câte ori vreți o rețetă ușoară de pește. Puteți înlocui file-ul de doradă cu orice alt pește, cum ar fi păstrăv, somon, cod etc. 

Doradă cu roșii cherry și măsline Kalamata
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 fileuri de doradă
  • ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • 200 g roșii cherry
  • 60 măsline negre sau Kalamata
  • coriandru
  • busuioc
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Mai întâi, ne vom ocupa de garnitură. Puneți o tigaie pe foc cu 2 linguri de ulei de măsline și usturoiul tocat mărunt. Tăiați roșiile cherry pe jumătate și puneți-le în tigaie. Asezonați cu sare și piper, puneți și măslinele și sotați pentru 2-3 minute.

Opriți focul și adăugați ierburile aromatice tocate fin, dar păstrați puțină verdeață și pentru decor. Puneți și zeama de la o jumătate de lămâie și lăsați deoparte pentru ca aromele să se combine.

Pentru a prepara peștele, puneți o tigaie cu fundul gros pe aragaz. Crestați din loc în loc pielea fileurilor. Puneți un strop de ulei în tigaie și adăugați peștele, cu pielea în jos. Asezonați cu sare și piper și prăjiți 2-3 minute pe fiecare parte.

Pentru a servi, puneți amestecul de roșii și măsline pe o farfurie. Adăugați file-ul de doradă deasupra și decorați cu puțină verdeață și câteva picături de zeamă de lămâie.

Poftă bună!