Un preparat ideal pentru masa de Craciun atunci cand vrei sa-ti surprinzi invitatii.

Friptura de porc cu mere
Timp total 4 ore

Ingrediente

  • 1 lingurita de salvie uscata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 2,5 kg muschi de porc
  • 4 mere decojite si taiate
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 cana de suc de mere
  • 2/3 ceasca sirop de artar real

Mod de preparare

1. Intr-un castron mic, se combina salvie, cimbru, rozmarin, sare si piper. Se adauga carnea, se acopera si se lasa la frigider timp de 6-8 ore sau peste noapte.

2. Se incalzeste cuptorul la 165 C.

3. Se pune friptura intr-o tava si se coace in cuptorul preincalzit timp de o ora si jumatate. Se scurge grasimea.

4. Intr-un castron mediu se amesteca merele, ceapa si zaharul brun. Se toarna in jurul fripturii si se mai lasa la cuptor timp de inca o ora. Se transfera friptura, merele si ceapa pe un platou de servire si se mentine cald.

5. Pentru a face sosul, se amesteca sucul de mere si siropul. Se gateste si se amesteca la foc mediu pana cand lichidul se reduce la jumatate, aproximativ 1 cana. Se taie friptura si se serveste cu sos.