Un preparat ideal pentru masa de Craciun atunci cand vrei sa-ti surprinzi invitatii.
Timp total 4 ore
Ingrediente
- 1 lingurita de salvie uscata
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de rozmarin uscat
- sare si piper dupa gust
- 2,5 kg muschi de porc
- 4 mere decojite si taiate
- 1 ceapa rosie, tocata
- 3 linguri de zahar brun
- 1 cana de suc de mere
- 2/3 ceasca sirop de artar real
Mod de preparare
1. Intr-un castron mic, se combina salvie, cimbru, rozmarin, sare si piper. Se adauga carnea, se acopera si se lasa la frigider timp de 6-8 ore sau peste noapte.2. Se incalzeste cuptorul la 165 C.
3. Se pune friptura intr-o tava si se coace in cuptorul preincalzit timp de o ora si jumatate. Se scurge grasimea.
4. Intr-un castron mediu se amesteca merele, ceapa si zaharul brun. Se toarna in jurul fripturii si se mai lasa la cuptor timp de inca o ora. Se transfera friptura, merele si ceapa pe un platou de servire si se mentine cald.
5. Pentru a face sosul, se amesteca sucul de mere si siropul. Se gateste si se amesteca la foc mediu pana cand lichidul se reduce la jumatate, aproximativ 1 cana. Se taie friptura si se serveste cu sos.