Dovleacul poate fi folosit cu succes la prepararea deserturilor, iar reteta de mai jos este pur si simplu perfecta pentru toamna.

Fursecuri cu dovleac
Timp total 20 minute

Ingrediente

1 cana piure de dovleac 1 cana zahar alb 1/2 cana de ulei vegetal 1 ou 2 cani faina 2 lingurite praf de copt 2 lingurite scortisoara 1/2 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingurita de lapte 1 lingurita de extract de vanilie 2 cani fulgi de ciocolata 1/2 cana nuci tocate (optional)

Mod de preparare

1. Se combina dovleacul, zaharul, uleiul vegetal si ouale. Intr-un castron separat, se amesteca faina, praf de copt, scortisoara si sare. Se dizolva bicarbonatul de sodiu in lapte si se amesteca. Se adauga amestecul de faina in cel de dovleac si se amesteca bine.

2. Se adauga vanilie, fulgii de ciocolata si nucile (daca se utilizeaza).

3. Se pune cate o lingura de amestec pe o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se coc la 175 C timp de aproximativ 10 minute.