Gulașul unguresc de porc cu cartofi este cel mai cunoscut fel de mâncare maghiară și veți fi surprins cât de ușor este să îl pregătiți!

Gulaș unguresc de porc cu cartofi

Una dintre numeroasele feluri de mâncare tradiționale maghiare include gulașul. Acesta poate fi atât o supă, cât și o tocană, în funcție de cât de subțire se prepară.

Un lucru este sigur: gulașul are cel mai bun gust atunci când este pregătit la ceaun. De asemenea, ingredientele sunt foarte simple și pot fi amestecate în funcție de ce anume vă place. Desigur, primul loc este ocupat de cartofi, apoi vin carnea (porc, vită, vițel sau miel), legumele și boiaua.

Totodată, puteți folosi smântână și niște pâine potrivită, deși cartofii ar trebui să fie suficienți pentru a servi acest fel de mâncare simplu. Deci, să urmărim rețeta tradițională de gulaș de porc și cartofi.

Preparare 10 minute
Gătire 50 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 4 căței de usturoi
  • 4-5 cartofi mari
  • 150 g de cârnați afumați
  • 150 g de muschi/pulpă de porc
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 roșie mare
  • 1 morcov mediu
  • 1 lingură de boia
  • 3-4 frunze de dafin
  • Sare și piper, după gust

Mod de preparare

Gulașul de cartofi cu carne de porc este cel mai cunoscut fel de mâncare maghiară și veți fi surprins cât de ușor este să îl pregătiți!

Tăiați mărunt 1 ceapă mare, tocați 4 căței de usturoi, tăiați cubulețe 4 cartofi mari, apoi tăiați în bucăți mici 1 ardei gras, 1 roșie și un morcov.

Tăiați cubulețe de aceeași dimensiune ca și cartoful, mușchiul sau pulpa de porc și feliați cârnații.

Într-o tigaie normală sau într-un wok se încing 2-3 linguri de ulei, se călește mai întâi ceapa până devine translucidă, apoi se adaugă și carnea și se călesc împreună, amestecând din când în când.

După aceea, adăugați toate celelalte legume, 1/2 sare, piper, 3-4 foi de dafin, o lingură de boia de ardei, amestecați-le pe toate și gătiți până când legumele se înmoaie.

Se toarnă apă peste, cât să acopere complet ingredientele și să aibă cel puțin 5 cm de apă deasupra (ar trebui să arate ca o supă).

Gătiți gulașul timp de 30-40 de minute la foc mic. Puneți un capac deasupra dacă vreți să fiți sigur că totul este gătit corect. Gustați și asezonați cu sare și piper dacă este necesar.

Lichidul pe care îl adăugați și cantitatea de cartofi determină modul în care vreți să arate, respectiv ca o supă sau ca o tocană. De asemenea, dacă folosiți carne de vită în loc de porc, timpul de gătire ar putea crește la 2 ore!