Pieptul de pui este o carne foarte versatilă și ofertantă. Iar atunci când v-ați plictisit de fripturi, grătar, șnițele etc, puteți încerca să umpleți pieptul de pui sau să îl faceți ruladă. Există atât de multe modalități de a mânca de fiecare dată un preparat diferit, încât nu ai cum să te plictisești de ele.

Astăzi vă propunem o rețetă de involtini de pui sau, altfel spus, rulouri de pui cu prosciutto și busuioc, rumenite în tigaie și coapte în sos de roșii. Se fac ușor și sunt excelente alături de o porție de orez sau piure. 

Involtini de pui - rulouri de pui cu prosciutto și busuioc
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 4 jumătăți piept de pui
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 4 felii prosciutto
  • 4 felii cașcaval
  • busuioc proaspăt
  • 400 g sos de roșii
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri ulei sau unt

Mod de preparare

Amestecați zahărul cu apă rece și cu un praf de sare și puneți bucățile de carne de pui în amestec. Dați la frigider pentru 30-60 de minute. Acest truc va ajuta pieptul de pui să se frăgezească.

După o oră, scurgeți apa și ștergeți carnea cu prosoape de hârtie. Acoperiți pieptul de pui cu folie alimentară și bateți cu un ciocan pentru șnițele, pentru a subția bucata de carne, dar cu grijă, să nu se rupă.

Presărați sare, piper și praf de usturoi pe fiecare bucată de carne. Puneți o felie de prosciutto, una de cașcaval și două frunze de busuioc peste fiecare bucată de piept de pui. Rulați cât mai strâns, iar când ajungeți la capăt, sigilați cu scobitori.

Puneți uleiul sau untul într-o tigaie pe foc. Când s-a încins, puneți bucățile de pui și rumeniți-le pe fiecare parte. Turnați sosul de roșii într-o tavă și așezați rulourile de pui peste. Dați la cuptor pentru 30 de minute.

Serviți cu busuioc proaspăt și cu garnitura preferată. Nu uitați să scoateți scobitorile! Poftă bună!