Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
10g ciuperci porcini 2 linguri de ulei de masline 2 cepe, taiate in felii subtiri 2 catei de usturoi, tocati fin 500g ciuperci, felii 1 frunza de dafin 2 crengute de cimbru 500 ml pasta de tomate 200g mozzarella 375g foi de lasagna 40g parmezan ras Sos bechamel: 1l lapte 1 ceapa 1 frunza de dafin 1 crenguta cimbru 50g unt 50 g faina 1 varf de cutit de nucsoaraMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C si se unge un vas.2. Se inmoaie ciupercile porcini in 125 ml de apa care fierbe timp de 10 minute.
3. Intre timp, se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se gateste ceapa, amestecand, timp de 5-6 minute sau pana se moaie. Se adauga usturoiul, ciupercile, frunza de dafin si cimbru, apoi se fierb, amestecand, timp de 2-3 minute. Se adauga ciupercile porcini, apoi se fierb timp de inca 2 minute, pana cand lichidul s-a evaporat. Se adauga pasta de tomate si 250 ml de apa si se asezoneaza bine. Se pune deoparte.
4. Intre timp, pentru bechamel, se pun laptele, ceapa, frunza de dafin si cimbrul intr-o tigaie la foc mediu si se da in fiert. Se ia de pe foc si se lasa deoparte timp de 15 minute. Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca timp de 2 minute. Se strecoara laptele printr-o sita intr-o cana, apoi se incorporeaza treptat in amestecul de unt pana la omogenizare. Se adauga nucsoara, se asezoneaza, apoi se amesteca pe foc mic timp de 3-4 minute, pana se ingroasa.
5. Pentru a face lasagne, se pune jumatate de lingurita de sos de ciuperci in vasul de copt, se adauga o treime din bechamel, apoi se acopera cu jumatate din mozzarella. Se acopera cu foi de lasagna, apoi se repeta cu un amestec de ciuperci ramas, bechamel ramas si mozzarella ramase, apoi se adauga foile. Se termina cu un strat final de bechamel, parmezan ras, apoi se acopera cu folie. Se da la cuptor timp de 45 de minute, apoi se descopera si se coace timp de inca 15 minute, pana cand este aurie si fiarta. Se lasa timp de 10 minute, apoi se feliaza si se serveste cu parmezan ras.