Gutuile, cele mai parfumate și mai aromate fructe ale toamnei, pot fi transformate atât în deserturi, cât și în feluri principale de mâncare. Dacă sunteți adeptul combinațiilor de gust dulce cu acrișor, atunci trebuie să încercați această rețetă de mâncare de gutui cu carne de pui.

Mâncarea de gutui cu pui este o alegerea îndrăzneață și foarte originală. Nu este potrivită pentru toate gusturile, dar cei cărora le plac combinațiile dulci-acrișoare, o vor adora. Folosiți curcuma, curry sau șofran pentru a da o culoare deosebită preparatului. 

Mâncare de gutui cu carne de pui
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 4 gutui
  • 4 linguri de zahăr
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță curcuma sau curry sau șofran
  • carne de pui

Mod de preparare

Curățați gutuile de cotoare și tăiați-le felii. Puneți gutuile în apă cu zeamă de lămâie, pentru a le împiedica să oxideze.

Puneți o tigaie cu ulei la încins. Când uleiul s-a încălzit, adăugați gutuile. Rumeniți gutuile câteva minute pe fiecare parte, după care le puteți da la o parte. În aceeași tigaie, puneți și carnea de pui și rumeniți-o pe toate părțile.

Scurgeți uleiul din tigaie și puneți zahărul la topit. Când s-a format un caramel, puneți o cană de apă și amestecați, astfel încât caramelul să se dizolve. Puneți amidonul dizolvat în apă și o linguriță de curry sau curcuma.

Puneți din nou bucățile de pui în sos și mai completați cu apă dacă nu sunt complet acoperite. Lăsați carnea de pui să fiarbă în sos timp de 10-15 minute, în funcție de cât de mari sunt bucățile.

Puneți din nou și gutuile în tigaie și lăsați să mai fiarbă totul împreună 5 minute sau până când sosul a scăzut și s-a îngroșat puțin.

Serviți mâncarea de gutui cu carne cu garnitura preferată sau simplă.

Poftă bună!