Desi cartofii nu sunt folositi in mod obisnuit la dulciuri, aceasta reteta trebuie sa o incerci macar o data.
Timp total 2 ore și 20 minute
Ingrediente
- 450g cartofi dulci
- 1/2 cana de unt
- 1 cana zahar
- 1/2 cana lapte
- 2 oua
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita esenta de vanilie
- aluat de placinta
Mod de preparare
1. Se fierb cartofii intregi, cu tot cu coaja, timp de 40-50 de minute. Se trec pe sub un jet de apa rece si se indeparteaza coaja.2. Se zdrobesc cartofii intr-un bol. Se adauga untul si se amesteca bine cu mixerul. Se adauga zahar, lapte, oua, nucsoara, scortisoara si vanilie. Se bate la viteza medie pana cand amestecul este neted. Se pune aluatul intr-o tava de placinta, apoi se toarna umplutura peste.
3. Se coace la 175C timp de 55-60 de minute, sau pana cand un cutit introdus in centru iese curat. Umplutura va creste, ca un sufleu, iar apoi se va lasa, pe masura ce se raceste.