Profita de beneficiile fructelor intr-un desert delicios si usor de facut.

Prajitura Cu Fructe
Timp total 1 oră și 45 minute

Ingrediente

425g stafide 50g cirese glasate, taiate pe jumatate 150ml whisky 2 portocale - coaja rasa 200g unt 180g zahar brun 4 oua 275g faina 1/2 lingura de praf de copt 1 lingurita de scortisoara 1/2 lingurita de cuisoare 1 lingurita de ghimbir macinat lapte 100g migdale macinate gem de caise

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 160C. Se pun fructele uscate, coaja, ciresele si whisky-ul intr-o tigaie. Se incalzeste cateva minute, apoi se lasa sa se raceasca.

2. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt. Se bate untul cu un mixer pana cand este moale. Se adauga zaharul si se bate pana cand este palid si cremos.

3. Se adauga ouale, pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Intr-un castron curat, se toarna faina si praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de unt. Se adauga fructele si migdalele. Daca amestecul este putin gros, se adauga un pic de lapte pana cand aluatul ajunge la consistenta dorita.

4. Se pune amestecul in tava, netezind partea superioara, apoi se decoreaza cu fulgi de migdale. Se coace timp de 1-1,5 ore pana cand o scobitoare inserata in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava.

5. Se perie prajitura cu gem de caise. Se serveste cu un pahar de vin fiert, daca doriti.