Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
550g bucati de ananas (conserva) 2 cani faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita sare 2 lingurite scortisoara 3 oua 1 1/2 cana zahar 3/4 cana lapte 1/2 cana ulei 1 lingurita esenta de vanilie 2 cani morcovi rasi 1/4 cana fulgi de cocos 1/2 cana migdale maruntite Glazura: 350g smantana 1/2 cana zahar pudra 1 1/2 lingurita esenta de vanilie 2 lingurite fulgi de cocosMod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.2. Se scurge ananasul, cu ajutorul unei site, presand usor bucatile de fruct. Se pune deoparte ananasul scurs si 1/4 cana de suc.
3. Se amesteca faina, scortisoara, bicarbonatul de sodiu si sarea intr-un bol. Se adauga ouale, zaharul, laptele, uleiul, vanilia si 1/4 cana suc de ananas si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga ananasul, morcovii si 1/4 cana de nuca de cocos. Se adauga ingredientele uscate si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga migdalele. Se pune aluatul in tava pregatita, distribuindu-l uniform.
4. Se coace aluatu 40-45 de minute. Se lasa sa se raceasca complet.
5.Pentru glazura, se bat smantana, zaharul pudra si vanilia intr-un bol, cu un mixer electric, pana cand compozitia este omogena si cremoasa. Se intinde glazura peste blat. Se presara cu nuca de cocos.