O prajitura pufoasa, cu migdale si glazura, pe care trebuie neaparat sa o incerci.

Prajitura Cu Prune Si Migdale
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 100g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 130g migdale macinate
  • 50g alune prajite, tocate
  • 120g martipan
  • 500g (aproximativ 12) prune coapte, taiate in sferturi
  • 20g fulgi de migdale, prajite
  • 60g zahar
  • 1 lingura de suc de lamaie

Mod de preparare

1. Se inalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Intr-un castron mare, se amesteca untul si zaharul cu un mixer, pana cand este palid, usor si pufos, apoi se adauga treptat ouale, se amesteca dupa fiecare adaugare (se adauga putina faina daca amestecul este prea moale). Se incorporeaza faina si praful de copt, se adauga migdalele macinate si se amesteca cu o lingura mare. Se incorporeaza alunele si martipanul.

3. Se pune amestecul in tava si se imprastie sferturile de prune, presandu-le putin in amestec. Se coace timp de 50 de minute pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se imprastie cu migdalele fulgi.

4. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scoate si se lasa sa se raceasca complet.

5. Pentru glazura de lamaie, se toarna zaharul intr-un castron, se adauga sucul de lamaie si se amesteca pana la consistenta unei creme. Se imprastie glazura peste prajitura, apoi se taie si se serveste.